promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Andy Vajna pocakjába befért a TV2
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az igazat megvallva eddig is utáltuk a két vezető kereskedelmi csatornát, és nem is néztük egyiket sem, de a TV2-őt innentől kezdve töröljük is a csatornák közül. Igen, szoktam szörfözni a csatornákon, és még az a pár másodperc nézettség is sok nekik, amíg átnyomom rajta, főleg ezután. Ezért imádjuk, amikor a kis televíziók nyilatkozzák, hogy tegnap több mint százezren kapcsoltak oda ránk. Jaja.

Nos, biztos ami biztos, előtte felhívtuk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, hogy bűncselekmény –e, ha törlöm a TV2-őt a televízióból? A hölgy persze lököttnek nézett, de mondom szeretnék erről megbizonyosodni. Jön valami ellenőrzés, átlapozzák a tévémet, és ha nincs benne a TV2, akkor valami büntetést kapok. Hála égnek megnyugtattak, hogy erről szó sincs, és később sem tervezik bevezetni. Ez egy nagyon jó hír!
 
Nem akarok felvágni, de annyira szuper tévém van, hogy sok funkcióját még mai napig nem tudom használni. A héten jöttem rá, hogy a laptop, a tévé és a Youtube tud kommunikálni egymással, és egy gombnyomással ki tudom tenni a tévére, amit Youtube-on nézek a laptopon. Hát pont ezért volt nehéz törölni a csatornát is, de sikerült! A többi testvér csatornát nem kell, mert nekem az nincs, csak a sport miatt van alapból is a nagyobb csomag. A nézettség alapján vizsgáltuk meg, hogy a top műsorok közül miket nem láthatok ezután.
 
Az első helyen rögtön a Sztárban Sztár áll, ami amúgy még nem is annyira gagyi, és jó kihívás az énekeseknek. Üdítő színfolt az ótvar felhozatalból, de azért ne nyaljuk annyira, ugyanúgy ipari szenny is, mint bármi más. Hát, a TV2 ebben sem áll jól, mert a heti nézettségi adatok szerint rögtön 22 RTL műsor követi, ebben persze van film is, pl. A Karib-tenger kalózai 3. A sorba csak 19. helyen az M4 tudott bekavarni, ő is a Forma-1 közvetítéssel. 25. Helyen volt a TV2-ős Tények, de az RTL híradó még őket is veri. Bár aki a kereskedelmi csatornák híradóiból próbálja informálni magát, az lassan elmehet a rendőrséghez szóvivőnek is. Ott van még a top 40-ben az „Ezek megőrültek” című műsor, aminek még egy teljes üveg pálinkával se mennék a közelébe. Így igen, nem fog hiányozni a TV2, és hála égnek eddig se hiányzott.
 
A teljes lényeget alapjáraton az Index foglalta össze:

„Vajna nem azért tévézne, mert annyira megjött a kedve ehhez a médiumhoz, hanem azért, mert a Fidesznek nagyon kell egy olyan csatorna, ami amellett, hogy szervilisen közvetíti a politikai üzenetet és nem kérdőjelezi meg azok értelmét és valóságtartalmát, még nézett is, hiszen az első kitételnek megfelelő csatornacsoport már létezik, köztévének hívják.”

tv2 csoport

Érezni lehetett, hogy a TV2 seggnyalása egy idő után be fog jönni. Az kering amúgy a levegőben, hogy Vajnát továbbra sem érdekli a tévé, csak a kormány nyomására vásárolta meg a TV2 csoportot, ami még cukibbá teszi az egész történetet. Míg az USA-ban az igényes sorozatok tartják életben a televíziót, nálunk jelenleg teljesen más a helyzet. Itt az igénytelen szenny tartja életben a televíziót. Persze itt is érik majd a generációváltás, mert a mai interneten szörfölő fiatalok, ha felnőnek, már nem fogják beszopni azt, amit a televízió közvetít feléjük. Bár ehhez az is kellene, hogy a többség ne olyan videókat nézzen Youtube-on egész nap, amin egy macska leesik a lépcsőn.

Andy Vajna az a polihisztor, aki valójában nem ért semmihez, csak rohadt sok pénze van, és ezt most remekül forgatja a kormánnyal együtt. Céghálóját szinte lehetetlen követni, és ennek ő nagyon örül! A kultúra néha nem tudja elkerülni, hogy a pénz és a politika beleszóljon az úttörésébe, mi viszont el tudjuk kerülni azt a kultúrát, amit megerőszakoltak. Tehát csak ügyesen!
 
Toronicza Péter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás