promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mr Andre & KeyWork
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Talán használjuk a művésznevét, később Zsomborozhatjuk is. Mr Andre Budapesten született, és már gyerek kora óta vonzotta a zene világa, ám sosem volt alkalma profi szinten tanulni, így mint sok más tehetséges zenész, magától kezdett el ráérezni az ízére. Kilenc éves volt, amikor megjelent az a stílus az életében, amit képviselni szeretett volna, ez pedig nem más, mint a trance. Talán a műfaj kedvelőinek nagy százaléka, hasonlóképpen ugyanazzal az előadóval talált rá a lágy elektronikus zene szépségére, és az nem más, mint ATB. Zsombor fogta magát, és elkezdte rongyosra hallgatni André Tanneberger műveit.

„Sosem szerettem azokat a tipikus rádió slágereket, amikor mindenhonnan folytak a top 40-es zenék. Mindig is szerettem különbözni másoktól és kicsit máskeppen is látom a világot emiatt, mint a nagy átlag. A zene és a trance szeretete évekkel később is megmaradt, nem hagyott nyugodni, talán még élni se, ha fogalmazhatok így. Tehát elhatároztam, hogy megpróbálok én is gyártani valami saját művet. Az első próbálkozások persze sorozatos kudarcot vallottak. Nem ment… nem tudtam miből áll össze egy zene, ahogy azt se, hogy kezdjek neki. Ekkor úgy döntöttem, hogy hallgatni isteni, de nincs tehetségem hozzá, mint szerző.”

ATB Mr Andre           ATB és Mr Andre

Andre persze nem adta fel, és nem is annyira régre kell visszarepülnünk, 2013 végén újra belefogott a dologba, és mélyebbre ásta magát a témában, amik eredményre vezettek. Bár Andre saját elmondása szerint is az első trackek nagyon gatyin szóltak, de Róma sem egy nap alatt épült.
 
„Első körben jöttek a kisebb kiadók, ez körülbelül mindenkinél így indul. Mindig egy kicsit araszoltam feljebb es feljebb azon a bizonyos létrán, bár még nagyon hosszú az út, mert a kitűzött cél távol van. Az igazi nagy áttörés az idén áprilisban volt számomra, mikor éppen Ceglédről autóztam haza Lipcsébe (Németország) és éppen ahogy hulla fáradtan beestem az ajtón, hallom,hogy a telefonom megőrül, és egymás után kapom az üzeneteket és a twitteres repostokat. Kiderült, hogy az angol Above and Beyond világhírű trió, kikapta az Elliptical Sun Recordings-tól az „Arian” című zenémet, abból is egy fantasztikus remixet, amit aztán három egymás követő héten pörgettek a Group Therapy című heti rádióműsorukban. Ezért a remixért nagyon hálas vagyok Kamil Sollito barátomnak Szlovákiából.”


Above and Beyond supportja utána rengeteg kiadó és producer kereste meg Andret, hogy szívesen fogadják az új zenéit. Ezek után ismerkedett össze az ibrányi (Hajrá Szabolcs megye!) Rocska Zsolttal, azaz művésznevén Keywork-el. Pár hétre rá meg is indult a közös zeneszerkesztés és megszületett az első track „Hesperus” néven, ami azonnal landolt Super8 & Tab rádióműsorában.
 
Szűk három hónapja fejezték be az Alter Ego-nál aláírt újabb közös munkát, a „Borderline-t”. Ez a track október 12-én jelenik majd meg a Beatporton, mint exkluzív kiadvány. A zenének egy hete indult a promóciója, és nem másnak akadt a horgára, mint a nagy kedvencünknek, Ferry Corstennek. A zene tényleg fantasztikus, mi is nagyon sokat hallgattuk (Jómagam amúgyis szeretem az elmélyült progressive tranceket, egyszerűen kikapcsolja az agyam.) és remekül illik a Corsten's Countdown rádióműsor világába.

„Ennek a tracknek az a különlegessége, hogy kellemes, melodikus zeneként indul,(lágy pad ,néhány vox fx) aztán a kiállás/breakdown után egyszer csak a semmiből felpörög, persze pont csak annyira, amit a stílus megenged.” – mesélte a kiadványról Mr Andre.

Zsombor és Zsolt természetesen nem óhajtanak megállni, ennél a pontnál nem is szabad. Arra fognak törekedni, hogy minél minőségibb elektronikával szolgálják ki a világot. Jöhetnek majd a fantasztikus progressive trance és house zenék, és elhihetjük, fogunk még hallani a két előadóművészről, mi mindenképpen követjük majd őket. Miért fordulnak ők is inkább külföld felé? Mert itthon még mindig egy Julia Carpenter lép fel Paul Oakenfold előtt szombaton, és nem Ők! Mr Andre persze így sem fordít hátat az országnak, hiába Németországban alkot. Legközelebbi trackje is bizonyítja ezt, amivel az egyik kultikus ételünket népszerűsíti majd. A szám címe nemes egyszerűséggel „Paprikas Krumpli” lesz. Ennek az egyik remixébe már bele is hallgathattok, amit ide kattintva érhettek el.

Toronicza Péter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás