promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reklámzene? Jó!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha egy reklámban jó a zene, az már fél siker, és a reklámokban jónak kell lennie a zenének. Itt van például az én esetem. Ha már hétfő van, eszembe jutott, hogy már mióta ki akarom kutatni az AXE monday reklámjának a zenéjét. Ez már több hónapja így megy, de vagy elfelejtettem, vagy nem volt rá időm, de ma megint megláttam a reklámot és mondtam, hogy ebből elég, hallanom kell teljesben ezt a muzsikát! Az elődóra, vagyis előadókra nem volt nehéz rátalálni, mivel más is kereste rajtam kívül a tracket. A Birdy Nam Nam egy francia DJ-producer négyes, akik fantasztikus stílusban írják az elektronikus szimfóniákat, érdemes rájuk odafigyelni! Mivel több számukat is meghallgattam, így a Defiant Order nagyon is illik a sorba, jó választás volt az AXE számára.

De miért is fontos választás a zene? Azért, mert lehet nem a reklámban zajló események fogják felkelteni az érdeklődésemet, hanem a zene. Miközben keresem a muzsikát, rögzül bennem, hogy AXE! Sokan a Heineken reklámjainak a zenéibe szerettek bele, amik tényleg mindig egyedi stílust képviselnek. Egyértelműen rengetegen csak azért mennek fel Youtube-ra rálesni a reklámra, hogy megkérdezzék: Nem tudja valaki milyen zene megy alatta? De, alternatív rock! Mondjuk a Heineken eleve kurva jó reklámokat gyárt, valljuk be őszintén!

A legnagyobb dobás azonban mindig az, ha egy reklámhoz egyedi művet írnak. Például felkérnek egy előadóművészt, hogy készítse el az adott reklámnak a zenéjét. Magyarországon a legnagyobb ilyesfajta dobást a Vodafone lépte meg, amikor elindította a hangtérképet. Yonderboi zenei alapjára már amúgy is felrobbant a fél internet, és nem bírták kivárni, hogy kész legyen a nagy mű. Ugyebár itt a lényeg az volt, hogy Yonderboi a közönség által beküldött hangminták alapján készítette el végleges tracket. Ezt nem csak szám, hanem koncert is követte. Én az egyik legnagyobb zenei marketingfogásnak tartom, iszonyatosan kreatív, és elérte a célt, amit akart. Az emberek olyannyira belelendültek a dologba, hogy még a saját verziójukat is elkészítették interneten.


A Reklámzenéknek külön kultusza lett a XXI. században. Sokan pakolnak fel torrentre olyan válogatásokat, amikben csak reklámzenék vannak. A Facebookon külön közösség is alakult Reklámzenék néven. Bár az oldal, mint olyan, nem túl nagy szám, de a látogatók mindig tesznek fel kérdéseket a bejegyzésekben, hogy ezt, meg azt a reklámban hallott zenét keresik. Segíthettek a többieknek, vagy tehettek fel ti is kérdést, hogy éppen milyen reklámmuzsikát kerestek. Az oldalt ide kattintva érhetitek el. Most pedig jöjjön végre, amit ma rongyosra fogok hallgatni, AXE hétfős Defiant Order!

Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás