promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Top 10 Ákos, a régi és új időkből
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Meglepő, de megengedte, hogy két számot belerakjak én is, de eléggé szőrős szívű volt. A lista ugyebár azért is szubjektív, mert aki szereti Ákost, annak megvan a saját top 10 száma tőle. Én is egy teljesen más listát tudtam volna felállítani, de a top 20 számot már kicsit soknak tartottuk. Ákos mindig is több volt, mint amennyit megmutat magából, és rengeteg olyan száma van, amit a populáris közönség nem is ismer, és igen, itt még a Bonanza dalokat is hanyagoltuk. Majd egyszer talán összerakunk abból is egy top tízet, mert bizony, abból is lehetne.
 
Dekadens – Azaz bomló, hanyatló. Egy szám az elbukásról, a gonosszal való barátkozásról, mégsem letargikus módon.



Az én filmem kész – Halál és újra a halál. Borzasztóan rövid, de velős dalszöveg. Az idő elmúlik, a dolgainkkal együtt, minden a semmibe vész. Zseniális instrumentálissal.



Keresem az utam – Klasszikus és kihagyhatatlan. Mint mindannyian, keressük az utunkat, a bajt, önmagunkat, a társunkat. Torony megjegyzi, ő ezt kihagyta volna a listából.


































Nagyvárosi angyal – Egy szám azokért, akik próbálnak a világ dolgain változtatni, ezért saját életüket is áldozva, de végül elbuknak, persze helyükre mégis lépnek új és új emberek. A körforgás állandó.



Kezem a fegyveren – Kicsit öngyilkosság, kicsit az attól való félelem. Újrakezdés és feledés. Koncertre vele!



Szívsebész – Yee, végre egy Torony szám. Imádom, és mindig elő tudom venni. Az egyik legnagyobb csalódásomat ihlette vers is ebből született. 

 

Altató – Önmagunkról. Az utunkról. A harcainkról és vétkeinkről. Talán az egyik legremekebb Ákos darab, amit valaha hallhattunk.Zárószám, és bár többet hallanánk koncerteken.

.

Tű a vénán – Már amikor pár momentumot hallottam belőle, akkor tudtam, hogy ez a kedvenc közé való lesz. Demokráciáról,megvezethetőségről, saját bűneinkről…



Ébredj (Szent Márton köpenye) – A második Torony szám nálam talán a legelső is lehetne a top 10-ben. Egyértelmű, hogy akkor hallgattam rongyosra, amikor elveszítettem egy nagyon közeli családtagomat. A halálos ágyánál ültem és fogtam a kezét, amikor ez a szám ment végtelenítve. Ennél szebben nem lehet dalba foglalni az elmúlást. Ezt a számot nálam tilos elővenni, kivéve ha azt akarjátok, hogy sírjak.



Táncolj velem – A szám lüktetése, kulcsszavakkal operál, mégis egy egésszé áll össze. Felszabadító hatású és mintha egy olyan baráthoz íródna, aki mindig velünk van, életünk legfontosabb momentumaiban és hétköznapjaiban.



Sziki / Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás