promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bróker vagyok, de hódítani akarok
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Hogy akartam HR asszisztens lenni én...

Munkanélküli vagyok. Felsőfokú szakképesítéssel és kereskedelmi gyakorlattal a hátam mögött munkanélküli vagyok. Egy hónapja mondtam fel a munkahelyemen, igazából véget ért a nyár, másrészt meg a főnököm ott is egy igazi leszarom csicska volt. Mindig féltem az irodai melóktól, de gondoltam most teszek egy próbát, hátha.

HR asszisztensi melót kínált az egyik legnépszerűbb portál, email címmel, azonnali kezdéssel. Pofás önéletrajzot dobtam bele, teleírtam a lehető legszebb dolgokkal és csodák csodája még aznap délután kaptam egy emailt, hogy írjam meg mikor lenne jó az interjú, és mikor tudnék kezdeni. Kaptam hozzá telószámot is, hogy ott keressem a csajt. Felhívtam, ordított a háta mögött a zene, de kedvesen elmagyarázta, hogy a mai napra van egy időpontom, fáradjak be.

Király, szerdára úgyis várok mástól egy telefont, így legalább van időm dönteni. Így helyes.

Na, felkeltem reggel, kirittyentettem magam, üzleties megjelenés, úgy szálltam fel a villamosra, hogy na most ez tuti sikerülni fog. A hajam belőve, a sminkem szolid de mutatós, a táskám Gucci replika, de yolo van kit érdekel, a legjobb parfümömtől illatozom és megyek a megadott címre.

int2

Odaérkezvén kicsit bár eltévedtem, de megtaláltam a megfelelő házat. Fura volt, mert a kapucsengőn a megadott kód nem azzal a céggel felelt meg, akit az emailben kaptam. Megnyomtam, max kiröhögnek. Egy beszédhibás, flegma úriember szólt bele, mikor közöltem hogy ki vagyok és miért jöttem, csak megnyomta a "beengedlek" gombot. Feltaláltam azonnal a megfelelő emeletre, az ajtóban egy magas, max 19 éves hód fogú srác állt öltönyben, és a kézfogása még egy langyinál is langyibb volt - tudjátok, amikor a nyálkás iszapba markoltok bele, undorító.

Leültetett a folyosóra, és bár én Bernadettet vártam, kaptam helyette Aladárt.

Aladár egy kb. 170 cm magas, kopasz, szemüveges, hájas negyvenes fazon, undorító sánelfelhővel körülvéve, kezében a vadiúj ájfónhatplusz. Lehuppan, úgy fog velem kezet - ez már nem volt langyi, de megszorította az ujjamat a köcsög - majd elkezd messengeren kommunikálni valakivel. Full semmilyen témákról beszélgetünk, megkérdezi a hobbimat, közben bekapcsol valami sportközvetítést a telefonján és hangosan röhög azon, hogy hobbim az utazás. Szerinte utazni unalmas, pénzt kell mindenből csinálni, henyélésből márpedig nem lesz pénz.

Sarokba szorítós kérdései - amikre őszintén szólva nem is nagyon emlékszem - végig azt sugallták, hogy ez az ember lenéz engem. Messenger hang állandóan, röhög kettőt és feltesz valami kérdést. Szerinte egy újságíróként végzett lánynak nem lehetnek töltelékszavai, látszik, hogy a médiából jövök. OKÉ!

Aladár lazán közli velem, hogy start up cégről van szó, itt az embereket nem kirúgja, hisz maguktól mennek azok el és nem a csúcsra, ha értem mire gondol - hát persze perverzkém.

Aladárnak van már tizenöt cége, ez a tizenhatodik, ezt kell bővíteni, de igazából 3-4 hónapja menő cégről van szó, akinek még nincs ügyfele, de mindegy, mert az iroda bérleti díját zsebből kifizeti, egy bizonyos nevezési díj amit befizetett, az is csak annyi euró, amennyit én 4 hónap alatt kerestem meg a nyáron minimálbérben, végülis....

- És anyád mivel foglalkozik? - kérdezi roppant kedves, érdeklődő, búgó hangján.

kíváló kérdés

Válaszolok, édesanyám otthon vidéken egy ismert és elismert pedagógus. Válaszán egy pillanatra megrökönyödöm: " ...hát a faszom bele, hogy itt minden csaj, akit behívok, anyja és apja is pedagógus, komolyan! "

- És apád?

Apukám esztergályos. Válaszán még jobban meghűl ereimben a vér: " ... és legalább vállalkozó? ". Nem vállalkozó, közlöm kurtán. " Akkor apád jó nagy hülye! "

Mire kijózanodtam VOLNA a sokkból, hapsikám tovább lépett, és elkezdett arról beszélni, hogy igazából nem is HR asszisztenst keresnek, itt minden rajtam múlik és különben is, itt fontos, hogy az emberből jó bróker legyen? Tessék?!

Igen, jó bróker legyen. Mert azt képeznek. Letámadom, hogy hisz a hirdetés nem erről szólt, mire Aladár közli velem, hogy a hirdetés azért ilyen amilyen, mert így biztosítják magukat be, hogy tutira bejönnek a gyanútlan nők, és elhiszik, hogy bruttó 180.000 ft-ot fognak keresni azért, mert emailezgetnek egész nap egy kis cuki irodában.

Apropó, fizetés: bruttó 180.000 ft volt meghirdetve az oldalon + juttatások. Ezzel mi a helyzet?

Aladárnak erre is megfelelő válasza van a telefonja mögül ( amiből még mindig nem néz rám ).

" Minek az? Ez olyan dolog, hogyha kitűnő a kommunikációd, akkor a fizetés ötszörösét is megkeresheted. Juttatás, bérlet, busz, vonat, utalvány nincs, az is minek kedves Villő? Hiszen gondolj csak bele baz'meg, hogy a kib'szott BKV bérleted negyvenszeresét is megkaphatod, ha jól csinálod a dolgod. " - világos, mint a Nap, hisz úgy vagyok átverve, ahogy csak lehet.

Szó sincs 8 órás munkaviszonyról, először kezdjük 4 órában, aztán ha ügyes vagyok és berántok X mennyiségű embert, akkor tovább ballaghatunk 6 órába és aztán a 8 óra is megadatik, úgy fél éven belül - fakkye!

Az interjú 2. fordulója egy írásos felmérés, egy üzleti kommunikáció felmérése és maga a cég meggyőzése. Jólneveltségből nem álltam fel és hagytam ott, érdekeltek az utolsó mondatai, hátha valami tényleg kikattintja a fejemben a biztosítékot.

SIKERÜLT!

Amikor Aladár végre felnézett a telefonja mögül, rájött arra, hogy csaj ül vele szemben, és levetkőztetett a szemével vagy hatszor egymás után.

Megkérdezte, van-e párom, és a gyűrű az ujjamon - amit apám vett anyámnak a megismerkedésükkor, csak én hordom - az eljegyzési-e? Szeretek óvatos lenni, így igent mondtam, amire nem tudom főhősünkkel mi történt, de kicsit kattantabb lett.

Elmagyarázta nekem, hogy cége biztonsága érdekében szép és dekoratív embereket alkalmaz, úgyhogy egy csinos nő elengedhetetlen az arculatba. Korom után érdeklődött, ahol kezdeti sokkot kapott, hiszen közöltem vele, hogy 25 éves leszek. Szegény Aladár csak 19 évesnek nézett, erre muszáj volt cinikusan megkérdeznem, hogy tán azokra gerjed? Válasza, miszerint MÉG SZÉP, hogy azokra gerjed, minden kétségemre választ adott.

Hogy mikor sokalltam be ezen a kb. 40 percig tartó mesés interjún? Ott, hogy főhősünk elmagyarázta, hogy szőke nőkkel botrány a szex, de " az a jó a vörös nőkben, hogy bárhova beteszem, szeretik ".

Ha visszahívnak, elmegyek a második fordulóra, mert nagyon érdekelni fog milyen csajokat válogatott össze a csapat, kíváncsi leszek az egész menetre és arra, hogy kinek milyen ajánlatot adott ez a csávó. Megérné, de komolyan.

A lelki undor és a sokk még mindig tart, de ez hamarosan véget ér.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás