promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Trónok harca tarolt az idei Emmy-gálán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A legjobb drámai sorozat a Trónok harca lett, míg a vígjátéksorozatoknál Az Alelnök váltotta fel a Modern családot, ami azért is nagy szó, mert utóbbit az elmúlt öt évben senki sem tudta megverni. A Trónok harca nem csak, hogy nyert de rekordot is döntött, miután a Creative Arts Emmy-díjátadóján szerzett nyolc elismerés mellé még négyet megkapott. Ez azt jelenti, hogy 12 Emmyvel zárták az évet, ami eddig még egyetlen sorozatnak sem sikerült. A szériai írói és rendezője is kapott díjat, így született meg a rekord.

Jon Hamm végre megkapta az elismerést. A Mad Man – Reklámőrültek színeszét 2008 óta állandóan jelölték a legjobb drámai színész kategóriájában, most beérett a gyümölcs, és hazavihette a várva várt díjat. Párja, vagyis a legjobb drámai színésznő Viola Davis (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?) lett, akit még csak most jelöltek először.

A komikák közül zsinórban negyedszerre Julia Louis-Dreyfus került ki győztesen (Az Alelnök-ben nyújtott alakításáért), és örülhetett a Transparent Jeffrey Tamborja is, akinek pedig ez volt a hetedik jelölése, az első győzelme.

Peter Dinklage
A legjobb mellékszereplő drámai kategóriában Peter Dinklage lett, aki Tyrion Lannistert alakítja a Trómok harcába. Ugyanezért 2011-ben is kapott díjat. A színésznőknél az Orange Is the New Black-ben látott Uzo Aduba került ki győztesen. A mellékszereplő komédiások versenyén Tony Hale (Az alelnök) és a tavaly is díjazott Allison Janney (Mom) nyert.

A minisorozatok kategóriájában az Olive Kitteridge nemcsak, hogy maga mögé utasította az American Horror Story: Freak Show-t, de több színésze is kapott díjat, Frances McDormand, Richard Jenkins és Bill Murray alakítását is elismerték, bár Murraynek nem igen volt kedve megjelenni a díjátadón, így más vette át helyette a díjat.

A nyertesek teljes listáját ide kattintva érhetitek el!
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás