promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennio Morricone újra Budapesten!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ennio Morricone legutóbb 2014 februárjában, filmzeneszerzői karrierje kezdetének 50. évfordulóján lépett fel az Arénában, akkor a Modern Art Orchestrát vezényelte. Korábban többször turnézott a világban a Győri Filharmonikus Zenekarral és zenét írt Koltai Lajos Sorstalanság című filmjéhez. A 60 év zene című világturné Prágában indul szeretett együttese, a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar tiszteletére, amely előző nemzetközi turnéja során is kísérte a mestert, aki főbb nemzetközi mozifilmjeihez az együttessel készített lemezfelvételt. Akárcsak a korábbi turnék során, a programban több mint kétszáz zenész és énekes fog szerepelni a színpadon.

A turné keretein belül két év után ismét a Papp László Budapest Sportarénában vezényel Ennio Morricone. Minden idők egyik legnagyobb hatású filmzeneszerzője 2016. január 17-én 60 év zene című műsorának karmestere lesz. A világhírű olasz komponista világkörüli turnéval ünnepli hivatásos zeneszerzői és karmesteri pályájának 60. évfordulóját. Tavalyi sikeres európai turnéjára több mint 150 ezren váltottak jegyet.

Ennio Morricone budapesti arénakoncertjére már elkezdték a jegyértékesítést! Jegyinfók és online jegyvásárlás itt!

"Hatalmas élmény, hogy műveimet fiatalok és idősebbek, a legkülönbözőbb anyagi és kulturális háttérrel rendelkező rétegek egyaránt örömmel hallgatják. Munkásságom hatvan éve során több mint hatszáz művet komponáltam, ebből jó néhány vált ismert slágerré. Jövőre egy teljesen új programmal lépünk fel. Tervezek például egy szvitet, melynek elemeit hét különböző mozifilmhez szereztem. Természetesen játszunk klasszikus darabokat is a Sergio Leone-féle westernekből".

ennio live
A 86 éves Ennio Morricone több mint félezer zeneművet komponált kifejezetten mozi- és tévéfilmek aláfestéséhez, emellett több mint száz klasszikus zeneművet jegyez. Ő írta például A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat, a Volt egyszer egy Amerika, a Cinema Paradiso és más világhírű filmek zenéjét. Dolgozott európai és hollywoodi rendezőkkel, szerzett zenét westernhez, drámához, vígjátékhoz, kalandfilmhez, krimihez, életrajzi művekhez.
 
Golden Globe- és Grammy-díjai mellett öt filmzenéért jelölték Oscarra (Mennyei napok - 1979, rendező: Terrence Malick; A misszió - 1986, Roland Joffé; Aki legyőzte Al Caponét - 1987, Brian De Palma; Bugsy - 1991, Barry Levinson; Maléna - 2000, Giuseppe Tornatore, operatőr: Koltai Lajos), végül 2007-ben életművéért kapta meg az Amerikai Filmakadémia elismerését.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás