promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Violetta az Aréna királynője!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azt sose gondoltuk volna, hogy a Disney csatornája gyerekeknek szóló szappanoperát fog gyártani, igaz? Hát, ha nem, akkor nem igen vagyunk tisztába a mai Disney Channel üzleti stratégiájával. Ha a szuperhős éneklő banánokra lennének kíváncsiak a kölykök, akkor éppen azt nyomnák le a torkukon. Ajánlom a gyűrű című South Park részt, amikor a Disney vállalat kegyetlen irányítója, Miki egér, a Jonas Brothers és erénygyűrűk segítségével próbálja beadagolni a szexet a fiataloknak. A részt csak saját felellőségre gurítsuk le, ha még nem láttuk volna.

Nem is értem, az ezen a héten bekövetkezendő 16 órás sorozatnézésünkre miért nem ajánlotta ezt az alkotást a közönség? Valószínűleg azért nem, mert még én se nagyon hallottam róla. Más lenne ugyebár, ha lenne egy tini lányom, aki biztosan egy életre megutált volna, ha nem viszem el a koncertre. Bár azért remélem az én zenei életem valamennyire hatással lesz rá.

A Violetta amúgy meglepő lehet, de nem amerikai, hanem argentín televíziós sorozat, amit három évad és 240 rész után zártak le. A történet is afféle szappanoperákba illő kereteket zár be. Violettának gyönyörű hangja van, amit híres musicalszínésznő édesanyjától örökölt, aki tragikus módon elhunyt egy autóbalesetben. Édesapja, Germán (nem úgy Germán, hanem így hívják), sikeres üzletember, aki szigorú és mindentől túlságosan óvja a lányát. Titkolja Violetta előtt édesanyja történetét, mert attól tart, lánya is ugyanarra a sorsra jut. Pontosan tudja, hogy a lánya tehetséges, ezért zongoraórára járatja, de az énekléstől és a színház világától igyekszik távol tartani. Germán azt gondolja, ha elszigetelten neveli lányát a házában, távol tudja tartani az általa veszélyesnek gondolt művészvilágtól.

A sorozat ott kezdődik, amikor Violetta visszatér Buenos Airesbe, miután pár évet Európában töltött. Élete fenekestül felfordul, belép a Studio 21 nevű zenei akadémiára, ahol a legtehetségesebb fiatal művészek tanulnak. Szenvedélyévé válik a zene, igaz barátokra lel, miközben két fiú is elkezd legyeskedni körülötte: Tomás és Leó, akik ugyan szöges ellentétei egymásnak, mégis mindkettőjük iránt érezni kezd valamit. Meg fogom valakitől kérdezni, aki végig nézte, hogy melyiket választja!

violetta
 
Az itthoni közönség nem aprózta el a jegyvásárlást a tinisztár előadására. Martina Stoessel és a szereplőgárda többi tagja megmutatta Ákosnak és Havasinak is, hogy duplakoncertet adni az Arénában nem egy nagy szám, mivel a csapat a hétvégén négyszer töltötte meg a Papp Lacit. Augusztus 29-én és 30-án egy délutáni, és egy esti előadást is lenyomtak. Még a nagy rock zenekaroknak is rengeteg kokeszt kellene tolni, hogy ezt bírják. Persze itt azért tegyük hozzá, ha a kicsi lányunk menni akar a koncertre, oda a szülőnek is muszáj megvenni a jegyet, de még így is félelmetesek a számok.
 
Violetta éppen a csúcson van, és a mostani tinik őt imádják. Ahogy a Hannah Montana vagy Jonas Brothers rajongók felnőttek, ők is felfognak, és bizonyára mosolyogva fognak visszaemlékezni ezekre a pillanatokra. Ami cuki, kicsit vicces, van benne románc, és a legfontosabb, énekelnek benne, az a Disney számára eladható. A zenei ízlése minden tininek változni fog, és mindig más-más korszakot fognak megélni. Ez a világ rendje kis Miki manók! Persze a Violetta attól még szar, egy szóval se mondtam, hogy nem.
 
Toronicza Péter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás