Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az indie történetéről mutatnak be dokufilmet a BBC-n

Az indie történetéről mutatnak be dokufilmet a BBC-n

Zene, Film & Kultúra

Az indie történetéről mutatnak be dokufilmet a BBC-n

Zene, Film & Kultúra

Promotions 09:39
A BBC Four által készített Story Of Indie a hetvenes évekbeli kezdetektől a nyolcvanas évekbeli kivirágzáson át a kilencvenes évekbeli csúcspontig, a britpopig követi nyomon a valójában nehezen definiálható indie-nek, és annak szélesebb popkulturális környezetének a történetét.

A sorozat narrátora a BBC Radio 6 DJ-je, Mark Ratcliffe. A három epizódban olyanok szólalnak meg, mint James Dean Bradfield a Manic Street Preachers-ből, Franz Ferdinand-frontember, Alex Kapranos, a Libertines gitáros-énekese, Carl Barât, Happy Mondays fenegyereke, Shaun Ryder, a Suede alapító gitárosa, Bernard Butler, Holly Johnson, az egykori Frankie Goes To Hollywood énekese, a legendás Buzzcocks frontembere, Pete Shelley és Joy Divison, valamint a New Order dobosa Stephen Morris.

„Ez a történet arra várt, hogy végre elmesélje valaki”, nyilatkozta Ratcliffe, „Mindig hallunk a zeneiparon belüli szeizmikus mozgásokról, de több értelemben is, ez volt az első – amikor a punk független, egalitáriánus szelleme és a csináld magad-attitűd letörte az elegáns londoni irodákban üldögélő nagykiadós öltönyösök szorítását és megalkotta életünk filmzenéjét”