promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Colin Trevorrow rendezi a Star Wars IX. részét
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Jurassic World óriási kasszasiker lett idén: világszerte 1,5 milliárd dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Trevorrow a készülő Star Wars-trilógia befejező epizódját rendezi. A trilógia első filmje, a Star Wars: Az ébredő erő karácsony előtt kerül a mozikba. Az űreposz IX. részének premierje 2019-re várható, de a film előkészítése már idén elkezdődik - hangzott el a Disney D23 szórakoztatóipari bemutatóján, szombaton.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke "elképesztő tehetségnek" nevezte a 38 éves Trevorrowot. Mint mondta: azóta akart vele dolgozni, hogy látta tőle debütáló rendezését, a Kockázatos túrát. "Annak a filmnek az ereje a Jurassic World óriási sikerével párosulva jól árulkodik mind elbeszélői, mind filmkészítői képességeiről" - fogalmazott.

Trevorrow szerint a filmrendezés olyan, mint amikor az ember letelepedhet egy tábortűz mellé, ahol rendkívül tehetséges mesélők, filmesek, színészek és filmes szakemberek foglalnak még helyet. Hozzáfűzte: a fiatal nemzedék számára készít filmeket, mert szerinte ők is megérdemlik, hogy megkapják a saját mítoszaikat, ahogy a korábbi generációk. A Star Wars: Az ébredő erő című produkciót J. J. Abrams rendezi, az ezt követő VIII. epizód Rian Johnson rendezésében születik és 2017-ben látható majd a mozikban.

A Disney a rajongói számára szervezett bemutatón az első képeket is nyilvánosságra hozta a Star Wars univerzumban játszódó, de különálló produkció, a Rogue One című filmből, amelyben Felicity Jones, Riz Ahmed, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen és Donnie Yen is játszik.

falcon

A filmstúdió arról is tájékoztatta a közönséget, hogy orlandói és anaheimi szórakoztató parkjaiban Star Wars-témájú helyszíneket épít. Mindkét parkban kiállítják a Millennium Falcon űrhajó mását, amelyen a látogatók "titkos küldetésre" utazhatnak. Bob Iger, a Disney elnöke igazán nagyszabású élményeket ígért a parkokba érkező Star Wars-rajongóknak. A helyszínek megnyitásának pontos ideje nem került szóba, csupán annyit árultak el, hogy hamarosan várható.
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás