promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


A fantasztikus négyes

amerikai sci-fi akciófilm, 98 perc, 2015
01

rendező: Josh Trank
forgatókönyvíró: Simon Kinberg, Jack Kirby, Josh Trank
szereplők: Kate Mara, Miles Teller, Jamie Bell, Michael B. Jordan

Amikor egy film rendezője nagy nyilvánosság előtt kijelenti, hogy ő bizony remek filmet csinált volna az alapanyagból, csak nem hagyták, ott sok jóra nem lehet számítani. Amerikában az első hétvégén nagy buktának is bizonyult az aktuális képregény-feldolgozás, A Fantasztikus Négyes, ami ráadásul egy korántsem sikeres feldolgozás újbóli feldolgozása, ha tudnak követni. De legyünk optimisták, és gondoljuk azt, hogy egy közismerten magába forduló rendező duzzogása és a rossz marketing kampány felel a rossz indulásért, és a négy mutálódott szimpatikus tudós/szuperhős kalandjai kellemes csalódást okoznak majd.

Kinek?

– A szuperhős filmek szerelmeseinek.
– Mindegy, csak látványos legyen elvüeknek.

Az ajándék

amerikai thriller, 107 perc, 2015
02

rendező: Joel Edgerton
forgatókönyvíró: Joel Edgerton
szereplők: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

Mi tagadás, egyik kedvenc komikusunk Jason Bateman, bár sosem volt kifejezetten sokoldalú, most viszont megmutathatja, hogy nem csupán szerethető átlagemberbe oltott lúzert képes eljátszani. Igaz, itt is középosztálybeli átlagemberként ismerhetjük meg, ám amikor feleségével egy nap véletlenül összefut egy régi iskolatársával, hamarosan rémálommá kezd változni az élete, és azt is mondhatjuk, a saját hibájából. A rég látott ismerős ugyanis sötét titok tudója, és ugyan a család legjobb barátjaként jelenik meg nap mint nap, mi már tudjuk, hogy valójában rosszat akar. Az elsősorban karakterszínészként ismert, de forgatókönyvíróként is dolgozó ausztrál Joel Edgerton (A nagy Gatsby, Exodus) első rendezése a 80-as évek feszült thrillereit idézi meg modern környezetben, és a rendező saját magára osztotta a múltból feltűnt különös figura szerepét.

Kinek?

– Bateman rajongóknak.
– Akiknek már régóta fáj a foga egy thrillerre, és azt is bekockázatják, hogy átlagos lesz.

A csajom barátnője

francia-belga vígjáték, 86 perc, 2015
03

rendező: Jérôme Bonnell
forgatókönyvíró: Jérôme Bonnell
szereplők: Anais Demoustier, Félix Moati, Sophie Verbeeck

Egy átlagos szerelmi háromszög fenntartása valóságos logisztikai rémálom, és megeshet, hogy ez a háromszög nem is szokványos és egyirányú. Adott ugyanis a Lány, aki békésen él együtt a Fiúval, ám titokban megcsalja azt a Másik Lánnyal, aki jogosan érzi elhanyagolva magát, így ő is megcsalja a Lányt – és pont a Másik Lánnyal. Mivel mindkét lány és a fiú is szép és vonzó, és a szépen fotografált testi kapcsolaton túl mindenki szerelmes mindenkibe, a néző sem jár rosszul, akár a fiúkat, akár a lányokat szereti, és mivel vígjátékról van szó, olyan nagy dráma mégsem lehet a végeredmény – a való életben ugyanis az ilyesmi mindig rosszul ér véget.

Kinek?

– Aki szerint az édes hármas lehet vicces is.
– A limonádé filmek kedvelőinek.

Barbie, a rocksztár hercegnő

amerikai animációs film, 89 perc, 2015
04

rendező: Karen J. Lloyd
forgatókönyvíró: Marsha Griffin
szereplők: Barbie a rocksztár

Már most sajnáljuk a filmet kísérőként megnéző apukákat, hiszen nekik az egész Barbie-jelenség nem csupán egy rejtély, hanem egy asztmarohammal felérő szirupos sokk is. Az itteni Barbie-t valamiért Courtney-nak hívják és egy modern hercegnő, akinek az élete a feje tetejére áll, amikor helyet cserél Erikával, a híres rocksztárral. Van ugyanis egy poptábor és egy hercegnőtábor persze egymás mellett, az eredmény pedig nagy kavarodás lesz, és a cselekmény jellegéből fakadóan sok éneklés és tánc, meg persze örök barátság, mert még egy Barbie-filmnek is van tanulsága. Reméljük a Szigeten azért nem akarnak fellépni.

Kinek?
– 12 éven aluli kislányoknak, és itt ki is fújt a dolog.

1001 gramm

norvég-német filmdráma, 93 perc, 2014
05

rendező: Bent Hamer
forgatókönyvíró: Bent Hamer
szereplők: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker

A hónap legfurcsább alkotása kétségkívül a norvég Bent Hamer műve: 1001 gramm egy fiatal tudósnőről szól, aki Párizsba utazik, hogy részt vegyen az egy kilogrammos súlyról szóló konferencián, és megváltozik az élete. A fanyar vígjátékban valahogy mindig nevet a a közönség, akárhányszor a szereplők kimondják azt, hogy „kiló”.

Kinek?
– Kísérletező filmeseknek.
– Akik csípik a bizarr képeket és sztorikat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás