Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gasztrodzsessz dzsembori Debrecenben a hétvégén

Gasztrodzsessz dzsembori Debrecenben a hétvégén

Zene, Film & Kultúra

Gasztrodzsessz dzsembori Debrecenben a hétvégén

Zene, Film & Kultúra

Promotions 06:30

A két szabadtéri rendezvény összevonásával a magyar dzsessz és a bor kapja a főszerepet a hétvégén a tavaly megújult Békás-tó partján. A legrégebbi, folyamatosan működő hazai dzsesszfesztivál, az idén 44. alkalommal megrendezett Jazznapok és az Észak-Alföld legrangosabb borfesztiválja, a 16. Debreceni Borkarnevál együttes megrendezése reményeik szerint a hazai gasztrokulturális programkínálat élvonalát fogja képviselni.

Maloschik Róbert, a Jazznapok művészeti tanácsadója elmondta, hogy a zenei programot az idén 50 éves Debreceni Jazz Együttes nyitja meg. Augusztus 6. és 9. között összesen 33 zenekar, több mint 160 magyar zenész lép közönség elé, amire 1981, a debreceni Jazznapok fénykora óta nem volt példa.

Különleges szerephez jut az idei programban az 1950-es, 60-as évek nagy kedvence, az újra felfedezett Hammond-orgona, amelynek első darabját 80 évvel ezelőtt, 1935-ben gyártották - magyarázta a szakember, megjegyezve, hogy a fesztivál egy ősbemutatónak is helyet ad: Domokos János Antal dzsesszmiséjét négy debreceni együttes fogja előadni.

bor deb
Kovács Pál borszakértő, a Debreceni Borbarátok Társaságának elnöke elmondta, hogy a 22 hazai borvidékből 19 képviselteti magát összesen 64 borásszal Debrecenben, ahol csaknem 500 féle bort lehet majd megkóstolni a Békás-tó partján felállított pavilonokban.
 
A borkarneválon két gyümölcsborház, két pezsgőgyártó és három pálinkaház kínálatát is megkóstolhatják az első debreceni gasztrodzsessz dzsembori látogatói. A hétvégi eseményre 20-25 ezer látogatót várnak a Nagyerdőbe.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Kultúra Cikkek Nagyerdő Jazznapok Borkarnevál debrecen
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!