promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Labor Cafe – közösségi tér és adományi kávézó
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem szokványos kávézó fog nyílni Nyíregyházán, hanem egy olyan hely, ami a miénk, ami a tiétek. Itt mindenki kicsit kiszakadhat a poros hétköznapokból: beszélgethet ismeretlenekkel, felszabadultan hallgathatja a zenét a teraszon, de akár jógázhat is a különteremben, ha éppen ahhoz van kedve. Wi-Fi ugyan lesz, de pont itt kellene majd kicsit félretennünk a mobiltelefonunkat, hogy átadjuk magunkat a közösségi térnek. Mondjuk úgy: egy alternatív oázis, a betondzsungel közepén.

Itt a pultostól nem fogunk tudni itallapot kérni, ugyanis nincsenek árak. Mindenki maga dönti el, mennyit fizet egy kávéért, vagy süteményért. Ha nincs pénzed az se baj, felajánlhatod, hogy elmosogatsz, feltörölsz, vagy csak hozol egy kiló cukrot, mert te akciósan úgyis hármat vettél és nem tudsz vele mit kezdeni.
 
A kávézó még most nyeri el majd végleges formáját, és ki kell emelnünk, hogy az eddigi berendezési tárgyak, mind-mind felajánlásokból vannak. Mindenkinek volt valami kis plusz, amit hozzá tudott tenni a kávézó megszépüléséhez. Ha nekünk is vannak elfekvőben a pincében olyan dolgaink, amit szívesen felajánlanánk, azt a Labor Café facebook oldalán megtehetjük, amit ide kattintva érhetünk el! Ez lehet pohár vagy tányérkészlet, egy felesleges asztal, megfoltozott babzsák, de egy poros gitár is, ami dekorációnak tökéletes.


A hely várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését is, akik az 50 órás közösségi szolgálatukat náluk szeretnék eltölteni. Itt nem azt kell elképzelni, hogy a nebulók a pultban állnak majd egész nap, hanem saját programokat, szakköröket szervezhetnek. Ha naplórészleteket akarnak felolvasni Kurt Cobaintől, akkor miért ne, de ugyanúgy tarthatnak sejtbiológia szakkört is, ha az nekik jobban fekszik. Munkájuk során remek kapcsolati rendszert építhetnek ki alapítványokkal, akik még a jövőbeli munkaadóik is lehetnek, így mindenki csak nyer.

A Labor abban is segít, ha valamilyen tematikus eseményt szeretnénk, de nem elég vastag a pénztárcánk ahhoz, hogy különtermet béreljünk. Ugyanúgy lehet Simpson család maratont tartani, mint komoly zenei vagy Rolling Stones koncertet nézni a helyen. Ha van egy tíz fős baráti társaságunk, és mindenki belead egy ezrest a kávézó kasszájába, már jól járt mindenki, és még a piát is mi hozhatjuk magunkkal. Azonban ne ragadjunk le a koncertek és rajzfilmek világában, mert ha kaviárkóstoló estét szeretnénk, akkor azt is lehet, csak hozzunk magunkkal kaviárt.

Ezt a helyet szinte személynek kell tekintenünk, mert mi vagyunk, minket tükröz majd. Mi is csak akkor tudunk működni, ha kapunk is, nem csak elvesznek tőlünk. Mondhatjuk ezt afféle alapfilozófiának is.

A Labor Cafe Nyíregyházán, a Szarvas utca 1-3 alatt található, és nemsokára megkezdi működését. Augusztus 10-től 17-ig például már várnak mindenkit a Promotions teraszon, ahol a Sziget koncerteket élvezhetik élőben kivetítőn az odalátogatók.

Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás