promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
The Chemical Brothers – Born in the Echoes
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kevés olyan elektronikus zenében utazó páros van, akik között két évtizednyi közös munka után is ilyen hatékonyan működik az összhang, mint Tom Rowlands és Ed Simons. 1992-ben, a gitár alapú rockzenék egyeduralmát megelégelve Rowlands és Simons eredetileg Dust Brothers néven alapította minden idők egyik legismertebb elektronikus zenei brandjét. Ennek a sikervállalkozásnak az elektronika-függők körén túlra is sikerült eljuttatnia a big beat műfaj rendkívüli erővel bíró kemikáliáit, a Hey Boy Hey Girl, a Galvanize, a Block Rockin' Betas, az Out Of Control vagy a Do It Again című számokkal.
 
Félelmetes kimondani, hogy a Born in the Echoes már a nyolcadik stúdió albumuk. Még mindig hozza azt a szintet, amit a csapat anno felállított, bár most nem kaptunk a széles közönséghez eljutó populáris számokat. Nem tömegalbum, és ez sokakat megzavarhat, de pont ezért lett többször hallgatós, mert egyes elemek csak később fogják felpiszkálni a fantáziánkat. Én is voltam úgy számokkal, hogy jaj mi ez, de harmadik hallgatásra meg már szinte táncoltam a boltba menet. 


A The Chemical Brothers igazi big beat, és a Born in the Echoes is ezt követi. Tehát azoknak szól, akik valóban szeretik az igényes elektronikus zenét, valamint tudják is értékelni azt. Az elektronika, trip hop, house, techno és pszichedelikus komponensek tökéletes találkozása ez, ami a házibulik elengedhetetlen kellékévé válhat. Bár csak akkor, ha már elmúltunk 20 évesek, és a fülünk kifinomultabb, mint a taknyos pulyáké.
 
A banda még mindig nem normális természetesen. Ki is rakna olyan összetevőt a számába, amiben egy méh zümmög? (Taste of Honey, a legbetegebb track az albumon) Pontosan ezért is fogunk találkozni szokatlan részletekkel, amiket néha nem tudunk majd hova tenni. De az idő vagy az alkohol ezen teljes mértékben tud majd segíteni. A legelszállósabb zene ismét az album végére került. Ezt a sorozatot újfent nem bontották meg. Olyan, mint ami nem illik az albumba, de mégis tökéletes lezárása. A kedvenc záróakkordom a csapattól eddig a ’The Pills Won't Help You Now’ volt, azonban a ’Wide Open’ ehhez teljesen felzárkózott. A Beck-el közösen jegyzett mű szinte már trance számokat szégyenít meg, és a felhők fölé emeli az embert.

 
Számok amiket meg kell hallgatnod:

- Sometimes I Feel So Deserted
- Go
- Under Neon Lights
- l'll See You There
- Born In The Echoes
- Wide Open
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás