promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


A hangya

01 ant

amerikai akciófilm, 118 perc, 2015
rendező: Peyton Reed
forgatókönyvíró: Adam McKay, Paul Rudd, Edgar Wright
szereplők: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll

A képregényfilmek egyértelműen a XXI. század akciómozijai, és még azt se mondhatjuk, hogy elfogytak volna a szuperhősök, mert mindig lesz kihez nyúlni. Ha éppen uborkaszezon van, akkor főgonoszokból verbuválnak igazságligát. De itt van a hangya, aki rendkívül kis méretűre tud zsugorodni, miközben ereje megsokszorozódik. A Scott Lang polgári névre hallgató, rendkívül sikeres tolvaj sorsa úgy alakul, hogy akarva-akaratlanul hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor által tervezett speciális Hangya páncélra gonosz erők vetettek szemet, a két férfinak ezért meg kell akadályozni, hogy a különleges öltözet rossz kezekbe kerüljön. Pymnek és Langnek ezért együtt kell dolgoznia, hogy végrehajtsák a tökéletes rablást és ezzel megmentsék a világot. Kicsi a bors de erős!

Kinek?
- Akik egy képregényfilmet se tudnak kihagyni.
- Aki bízik abban, hogy a hangya tényleg elbírja a súlyának ötvenszeresét.

Önkívület
02 önkivület

amerikai sci-fi, 117 perc, 2015
rendező: Tarsem Singh
forgatókönyvíró: David Pastor, Alex Pastor
szereplők: Sir Ben Kingsley, Ryan Reynolds, Natalie Martinez

Vágytam már egy jó sci-fire, bár én minden különlegességet megnézek, ami kicsit ki tud szakítani a hétköznapokból. Az Önkívület talán nem lesz tökéletes, de a sztori mindenesetre már beindította a nyáltermelésem. Damian, a neves és dúsgazdag építész halálos beteg, és amikor egy titokzatos cég felkeresi, hogy képesek új, laboratóriumban „növesztett” fiatal testbe ültetni tudatát, naná, hogy igent mond. Minden jól megy, fiatalon, az új test mellé járó új személyiségazonossággal kezd el bulizni, ám a dolognak van egy nem várt mellékhatása: idegen emlékek öntik el régi tudatát. Nyilvánvaló, hogy a kapott testhez tartoznak, de amikor megpróbál utánajárni az ügynek, az átültető cég korábbi szívélyessége ellenségessé válik.

Kinek?
- Vérbeli sci-fi rajongóknak.
- Akik kérnek már végre valami normális sztorit is a látvány mellé.

Hullámlovasok
03 ride


amerikai vígjáték, 93 perc, 2014
rendező: Helen Hunt
forgatókönyvíró: Helen Hunt
szereplők: Helen Hunt, Brenton Thwaites, Luke Wilson

Írta és rendezte: Helen Hunt. Új filmjével régi álmát valósítja meg. A színésznő gyerekkorától kezdve tehetséges szörfös volt, ám a hollywoodi karrier elszakította a sporttól, de most megtalálta a módját annak, hogy ötvözhesse a kettőt. Sikeres New York-i szerkesztőt alakít, akinek a 18 éves fia úgy dönt, otthagyja az egyetemet, Los Angelesbe költözik és csak a hullámoknak él. Anyuka utána is megy, hogy lebeszélje a dologról, de pár kötelező vígjátéki fordulat és egy vonzó férfi megismerése után úgy dönt, ő is szörfözni fog. Mivel nálunk a szörfözés nem túl népszerű, így nem fog sok nézőt vonzani, de délutáni unaloműzésnek jó lehet.

Kinek?
- Akik álmodoznak róla, hogy kimennek Amerikába szörfözni.
- Aki kíváncsi rá, mit rendez össze Helen Hunt.

Tokió felett az ég
04 tokió


japán romantikus vígjáték, 106 perc, 2015
rendező: Hiroyuki Tanaka
forgatókönyvíró: Hiroyuki Tanaka
szereplők: Ken'ichi Matsuyama, Ito Ohno, Ren Osugi

Japán film, de ne várjunk hentelésre, azonban bizarr dolgokra simán. Ennek a filmkultúrának megvan a maga közönsége, és nagyon jól fogják tudni kinek kell ezt látni. A Tokió felett az ég hol komikus, hol megható szerelmi történet, amely a földi és az égi világ között játszódik. Az egykori gengszter, Chasuke feladata, hogy teát készítsen a mennyben. Egy napon egy földi lány, Yuri életének történetére lesz figyelmes, amelyet egy mennybeli írnok ír végtelen papírtekercsére. Chasuke azonnal beleszeret a lányba. Megtudja, hogy a végzet kitervelőit egy felettes erő egyre vadabb történetek kitalálására buzdítja.Yurit ezért arra ítélték, hogy fiatalon meghaljon egy autóbalesetben. Hogy megmentse a lányt, akit szeret, Chasuke alászáll a földre. Na erre varjatok gombot!

Kinek?
- A japán filmek rajongóinak.
- Akik megnéznek minden agymenést.

A Bélier család
05 bélier

francia-belga vígjáték, 106 perc, 2014
rendező: Eric Lartigau
forgatókönyvíró: Victoria Bedos, Eric Lartigau, Thomas Bidegain
szereplők: Louane Emera, Karin Viard, François Damiens, Luca Gelberg

Ez afféle tini mozi lesz, ami kicsit romantikus, kicsit vígjáték, és kicsit francia. Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem siketnéma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége. Főleg, amikor édesapja hirtelen ötlettől vezérelve indulni akar a helyi polgármester választáson és politikai ambícióinak népszerűsítését-tolmácsolását csak a lány tudja segíteni. De vajon ez elég ok, hogy családja visszatartsa a tehetséges lányt álmai valóra váltásától? Van itt minden, mint a Szívek szállodájában.

Kinek?
- Akik elég ártatlanok ehhez a filmhez.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás