promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ideális popsztár
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mielőtt belekezdenék el kell mondjam, hogy mi gyerekkorunktól kezdve Ákos rajongók vagyunk, és egymás között is ugyanúgy kapja tőlünk a pozitív áldást, mint a negatívat. Neki is vannak azonban olyan elvakult rajongói, akik ezután majd szívesen felgyújtanának minket, de nem szükséges, meg fogjuk hallgatni az új albumot, és kritikát is fogunk hozni róla, és nem hallottunk még rossz Ákos nagylemezt, azonban béna koncertet már láttunk. A kedvencünk az Ákos fülbevalós csaj volt, akinek nem álltunk volna az útjába, amikor megnyitották a kaput. Szinte visítva rohant oda, és ha neked megy, felér egy kamionnal.

Az interjú

Ákos kiszámíthatatlan, mint az időjárás is volt a helyszínen. Nem lehet tudni milyen hangulatban van, vagy éppen felcseszték-e az agyát valamivel. Rossz helyen van a színpad, a gyerek bekapcsolta otthon a tévét, ami náluk tilos, vagy csak, mint egy sima halandó: fáradt.

A zenekar többi tagjával tudtunk találkozni és Hauber Zsoltot faggattuk egy kicsit az új albumról. Legyünk objektívek is, számoljunk be róla. Zsolti nagyon élvezi a közös munkát Ákossal, valamint újra magára talált a színpadon és azon kívül is. Az album 10 dalt fog tartalmazni, amiből nyolcat maga Hauber írt. Lesznek gitár témák, de lényegében a szintipop fogja uralni a kiadványt. Ekkor Zsolt és Lepe rájött, hogy már rég itt hagyták őket a többiek, így nekik is a távozás mezejére kellett lépni.

Az interjú előtt a helyi sajtó egyik képviselője ült oda hozzánk. Megkérdeztem, hogy ők milyen kérdésekkel készülnek? Erre a válasz az volt: – Fogalmam sincs, ami éppen jön.

Értitek? Majd improvizál! :D Ebből az egyik biztosan az lett volna, hogy sok év után milyen visszatérni Egerbe. Végül is tök hülyék voltunk, mert mi előre megírtuk az összes szakmai kérdést, keretet tartva, és még azt is megkérdeztük Ákos menedzserétől, hogy küldjük-e el neki a kérdéseket. Erre is megkaptuk azt, hogy ugyan már, minek? Azért mert mi tartjuk akkora ikonnak Ákost, hogy igazán egyedi kérdéssorral készülünk, és nincs kedvünk baromságokról dumálni abban a tíz percben amennyink van. Talán ezért is van a béka segge alatt a sajtó és az előadók viszonya, mert olyan csúcsbaromságokat tudnak kérdezni felkészületlenül, hogy szakad a plafon.

Végül egyikünk sem kapott interjút a folyamatos csúszások miatt. Egy kissrác nagyon cuki volt, és hozott egy festményt Krúdy Gyuláról. Ha még ő is festette, akkor nagyon profi, de aztán a művészúrnak megszakadt a külvilág. Még azt is nehezen engedték Ákos közelébe, aki VIP fotózást nyert vele. De azért Feke Palit leengedték a végén közös fotóra, mert az kurva fontos. Azt se tudtam ki az, amíg nem mondták. Mindenestre azt ígérték e-mailben is megkapjuk azt a csoda interjút, úgyhogy várjuk majd, várjátok ti is! Ákos menedzsere mit sem tehet a dolgokról, neki azt kell csinálnia, amit a főnöke diktál. Én csak annyit kértem, hogy ne játsszon sakkbábut az emberekkel. Ha hülyének néznek, akkor az oda-vissza fog működni, és csak komolytalan hápogó kacsa leszel. Mit gondoltok, fog esni az eső a koncerten? – Háp, háp, háp, háp!

Eső, villámok, koncert?

Pont a Forbes interjúban szidta Ákos a Prodigyt, hogy anno a Volt fesztiválon nem engedték, hogy feltegyék a szuper lámpáikat a színpadra. Tény, hogy Magyarországon Ákosnak van az egyik legfejlettebb színpad technikája, de szerintem ha a Prodigy egy elemlámpával áll ki a színpadra, akkor is olyan hangulatot csinálnak, mint senki más. Néha ezen a lézer nem segít. Éreztem a fáradtságot Ákoson, hogy nem igazán akar a közönséggel mozogni, és nagy teher most éppen minden számot előadni. Amit Ákos a Papp László Budapest Sportarénában ad, az koncert, ezek viszont már tényleg csak haknik.

Ákos2
A logikai felépítése gyakorlatilag annyi, hogy legyen meg a középút. Szolgáljuk ki a vérbeli rajongókat, meg azokat is, akik csak a rádióban hallgattak eddig Ákost. Olyan számokat cserél be, ami már saját bevallása szerint is untató, ezért próbál mondjuk az Ilyenek voltunkba belecsempészni egy kis Master and servantet, megspékelve a Nézz rámmal. Ez frenetikus, de a Nézz rámot meghallgathatnánk külön is. Ezzel nem lehet hallgatókat veszíteni, ha nem ismerik, csak szerezni, mert otthon rá fognak keresni. Mindig kérdezem, mit akar ez az ember? Tripla Arénát? Régi rajongókat nem igazán fog veszíteni, az új dalokkal meg kész megfogni a mostani generációt. Attól még hiányzik a régi Ákos, mert a mostani kezd poros lenni, és a restaurálás nem igazán megy.

A koncertnek külön hangulatot adott a mellettünk elvonuló vihar. A villámok olykor félelmetesek voltak, esőben jómagam pedig imádok táncolni. Voltak üdítő színfoltjai a koncertnek valamint lapos mozzanatai is. Ákosnak jobban kellett volna figyelni a közönségre, mert ez csak egy tudjuk le minél hamarabb előadás volt. Sok koncertjén jártam már, de ez egyáltalán nem ütötte meg a színvonalat.

Az irónia ebben az, hogy Ákos néha régebbi dalszövegeivel csaphatná arcon magát. Ránézni, mit csinált 10-15 éve, és mit alkot most, vagy éppen hogyan viszonyul az emberekhez. Ha csak morzsákat dobál az asztal alá, nem fogjuk felszedegetni, amikor más előadók a pékségükbe invitálnak minket. Mi csak arra kérjük, ne legyen ideális popsztár…
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás