promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


01
Minyonok

amerikai családi animációs film, 91 perc, 2015
rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
forgatókönyv: Ken Daurio, Brian Lynch, Cinco Paul
szereplők: Sandra Bullock, John Hamm, Chris Renaud

Egy valamit biztos állíthatunk: a Gru nem lett volna ekkora siker a minyonok szerepeltetése nélkül, így csak idő kérdése volt, mikor kapnak saját filmet. A Tic Tac is óriásit kaszált rajtuk, bár szerintem borzalmas az íze, de van aki szerint meg egészen banános és szívesen szopogatja. De ne kanyarodjunk el a lényegtől, a minyonokat ugyanis nem lehet nem szeretni, bugyuta lényeken mindenki szeret kacarászni.

A sárgaságok története az idők kezdetéig nyúlik vissza, és azt is megtudjuk, hogy mindig balszerencsét hoztak gazdáikra, így maradtak árván. Mindez megváltozik, amikor három kicsi nyomi a sötét lelkű, túlzásokra hajlamos Scarlett Túlölő segéde lesz, és az angol koronát igyekeznek ellopni, ám a háttérben ennél sokkal sötétebb terv áll.

Kinek?
– Gru és minyon rajongóknak
– Gyakorlatilag az egész családnak

Amy – Az Amy Winehouse-sztori

02
angol dokumentumfilm, 127 perc, 2015
rendező: Asif Kapadia
zene: Antonio Pinto
szereplők: Amy Winehouse

Jaj Amy, minek cuccoltál meg ittál annyit? Az észak-londoni lány 2011 júliusában alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 évesen, de addig összehozott 6 Grammy-díjat, és egy elég szép életpálya áll mögötte. Asif Kapadia filmje Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. Itt találkozhatunk sosem látott házivideókkal, mobilfelvételekkel, valamint családja és barátai nyilatkoznak róla véres őszinteséggel. Ezeket természetesen színesítik az elmaradhatatlan koncert felvételek.

Kinek?
– Winehouse rajongóknak
– Akik szeretnek belátni egy álarc mögé

Who am I – Egy rendszer sincs biztonságban

német thriller, 105 perc, 2014
03

rendező: Baran bo Odar
forgatókönyv: Jantje Friese, Baran bo Odar
szereplők: Tom Schilling, Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring

Hihetetlen, de szerintem ha nem is tudunk egy filmről semmit és belenézünk, valahogy meg lehet mondani, hogy németek csinálták. Talán már a kameramozgás is annyira fekete, piros és sárga. De mi is lenne ez? A német Harcosok klubja? Valami olyasmi, csak kicsit szolidabb tálalásban.

Max barátaival közösen létrehozzák hacker csapatukat, a Clay-t. A csapat briliáns módon tör fel biztonságosnak hitt rendszereket, és első sikereik után egyre nagyobb kihívásokat állítanak maguk elé. Életében először Benjamin is hiszi magát valakinek, olyan embernek, akinek hatalma van, és tiszteletet vív ki tetteivel. A szórakozásként indult hackercsoport tevékenysége azonban hamarosan halálos játszmába fordul, amikor a német titkosrendőrség és az Interpol is nyomozni kezd tevékenységük ellen, és körözni kezdik a felforgató hackereket.

Kinek?
– Kísérletezőknek
– Hackereknek álbajusszal

Akasztófa

amerikai horror, 85 perc, 2015
04

rendező: Travis Cluff, Chris Lofing
forgatókönyv: Travis Cluff, Chris Lofing
szereplők: Cassidy Gifford, Pfeifer Brown, Reese Mishler, Ryan Shoos

Úúú, végre már egy jó kis tinihorror mi? Engem nem hoz lázba, de van olyan ismerősöm akinek olyan horror gyűjteménye van, hogy már kezd megroskadni a polc. Az Akasztófa nem akar többet adni ami, és hozza azt a szokásos szintet, amit a horror fanok elvárnak tőle.

Charlie húsz évvel ezelőtt, egy szörnyű balesetben vesztette életét: a gimnáziumi színielőadás egyik kelléke rosszul működött, és a show kedvéért mímelt kivégzés valóságosra sikerült. Két évtizeddel később az iskolai színjátszók újra előadnák a régi darabot. Nem is sejtik, hogy bármit csinálnak - akár próba közben, akár éjszaka, amikor poénból belopóznak az épületbe -, valaki figyeli őket. Valaki, aki izgatottan készül rá, hogy kezdetét vegye végre az az előadás, amit ezúttal ő akar rendezni... Hahahahaha (gonosz kacaj)

Kinek?
– Hétvégi horror rajongóknak

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás