promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz név, akit meg kell nézned a Balaton Soundon!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fesztiválon közel 80 nemzetközi DJ, live act és zenekar lép fel a különböző színpadokon. Mindig is mondtam, hogy nem kell nézni a DJ Mag listáját, mert csak népszerűségi verseny. Mindesetre segítünk eligazodni kit érdemes megnézni Zamárdiban.

Tiesto

Tijs Michiel Verwest-et gyerekkori beceneve szerint, Tiëstoként ismeri a világ. Tiësto-nak eddig öt szólólemeze jelent meg, ezek közül egyet, a 2011-es Kiss from the Past-ot Allure művésznéven jelentette meg.   A producer bár átköltözött az elektronikus house világába, de mai napig úgy ismerik, mint a trance koronázatlan királyát. Rajongó tömege ezután sem fordult el tőle, és mai napig arénákat képes megtölteni, járjon bárhol a világban. Tiësto live act-jein túl is szeret sportot űzni a sikerekből: elég ha a holland fenomén által megnyert szakmai és közönségdíjak listájára vetünk pillantást vagy ha megnézzük a DJ Mag világ száz legjobb DJ-jét rangsoroló, éves összesítését, melynek élmezőnyéből - amellett, hogy 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben zsinórban háromszor végzett az első helyen-, az új évezred kezdete óta lehetetlen kiszorítani.

Amit hallgass meg tőle: Traffic, Just Be, Adagio For Strings, Red Lights, Wasted
Mikor, hol? – Július 8. Szerda 21:30, MasterCard Nagyszínpad

Nicky Romero

Kivételes tehetségű, ambiciózus holland house-electro house DJ és producer. Az elmúlt években nyújtott teljesítményének köszönhetően a hazai partikörökben is ünnepelt sztár. Bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert, eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során fellépett a világ legrangosabb szórakozóhelyein és leglátogatottabb elektronikus zenei fesztiváljain. A kortárs e-zene elitjének tagjai közül olyan arcokkal dolgozott együtt, mint David Guetta, Calvin Harris, Avicii, Hardwell, Fedde le Grand, Tiësto és Sander van Doorn, jelenleg a világ tíz legjobb DJ-je közé tartozik a DJ Magazine rangsorolása alapján.

Amit hallgass meg tőle: Toulouse, I Could Be The One, Let Me Feel, Legacy
Mikor, hol? – Július 9. Csütörtök 19:30, MasterCard Nagyszínpad

Hardwell

Szemtelenül fiatal és sikeres holland titán, több százezres rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész, producer és kiadótulajdonos. Huszonhárom évesen tört be a legnagyobbak közé, 2013-ban és a 2014-ben is őt nevezte meg százas listáján a világ első számú DJ-jének a DJ Mag. Nevét Ibizától Londonig, illetve Miamitől Sydney-ig jól ismerik - nem csupán - az elektronikus tánczenére pörgő tömegek. Robbert van de Corput, azaz művésznevén Hardwell komolyan kötődik a Balaton Soundhoz, mindig szívesen jön Magyarországra, amit mi sem bizonyít jobban, hogy idén is az elsők között jelezte, hogy érkezik a Soundra.

Amit hallgass meg tőle: Young Again, Dare You, Arcadia, Apollo, Bright Lights
Mikor, hol? – Július 10. Péntek 21:30, MasterCard Nagyszínpad

Afrojack

Grammy-díjas elektronikus zenész, világhírű DJ és producer. Nick van de Wall tizenhat éves korában kezdett el klubokban fellépni, két évvel később pedig már In Your Face című szerzeményével hódított, majd elindította saját kiadóját, a Wall Recordings-ot. Ekkor már Josh Wink, Fedde le Grand és Laidback Luke követte állandó figyelemmel pályafutását. Az áttörést Partysquaddal közösen kikevert trackjük, a 2008-as Drop Down (Do My Dance) hozta meg számára. A sikert követően a szárnyai alá vette a világ legnépszerűbb DJ-je, David Guetta, akinek Fuck Me I'm Famous bulijaiban rendszeresen fellépett, közösen pedig olyan trackeket jegyeztek, mint a Toyfriend, a The Future, az I Just Wanna F, vagy a Louder Than Words. Eddigi legnagyobb slágerlistás sikerét mégis a Pitbullal közös Give Me Everythinggel aratta, amely a brit, az amerikai, a kanadai és a holland chartokon első helyezést ért el, és kislemez formátumban a világ több országban is többszörös platina- illetve aranylemez lett.

Amit hallgass meg tőle: Take Over Control, Drop Down (Do My Dance), Can't Stop Me Now, Give Me Everything
Mikor, hol? – Július 11. Szombat 19:30, MasterCard Nagyszínpad

Faithless

"Egy Faithless koncerten éppúgy látni 65 év körüli szerelmespárokat, mint sikoltozó tinédzsereket vagy harmincas éveikben járó fiatalokat, akik áhítattal hallgatják a zenénket, fellépéseinken lehunyt szemmel merülnek el gondolataiban vagy éppen rázzák az öklüket, amikor az általuk imádott dallamok csendülnek fel. Nincs olyan, hogy tipikus Faithless rajongó, és ezt imádom." Maxi Jazz kijelentésére minden bizonnyal a Faithless első Soundos fellépése sem fog rácáfolni, hiszen a népes hazai rajongótáborral rendelkező elektronikus zenei formáció eddigi magyarországi jelenésein rendre nagy tömegek gyűltek össze, hogy életkori, nemi és műfaji kötődéseiket feloldva tombolják ki magukat az olyan halhatatlan albumok legjobb tételeire, mint a Sunday 8PM, az Outropspective, a No Roots vagy a The Dance. Maxi Jazzék Intézmények számítanak az elektronikus tánczene világán túl, több mint tizenötmillió lemezt adtak el és 2015-ben lesz húsz éve, hogy megalakultak.

Amit hallgass meg tőlük: Insomnia, God Is a DJ, Salva Mae, Mass Destruction, Music Matters, I Want More, Sun To Me 
Mikor, hol? – Július 11. Szombat 21:30, MasterCard Nagyszínpad
concert

Laidback Luke

DJ, producer és kiadótulajdonos, a világot hosszú ideje mozgásban tartó, populáris és progresszív holland electro house mozgalom egyik legismertebb alakja. Vérprofi, mégis laza és excentrikus elektronikus zenész, kinek ötlettára kimeríthetetlen; a kétezres évek eleje óta futószalagon szállítja az ütősebbnél-ütősebb, fülbemászó és eredeti trackeket, valamint a legnépszerűbb előadók alapanyagaiból előállított, formabontó mixeket. Az EDM-szféra legragyogóbb csillagaival áll összeköttetésben, illetve dolgozik együtt rendszeresen.

Amit hallgass meg tőle: Pogo; S.A.X., We Are the Stars; Natural Disaster; Blow, More, Turbulance
Mikor, hol? – Július 12. Vasárnap 17:30, MasterCard Nagyszínpad

Ummet Özcan

Török származású, Hollandiában élő és alkotó producer-DJ, a Beatport 100-as toplistájának állandó szereplője, olyan listavezető electro-dance-house himnuszok szerzője, mint a Reboot, a The Box vagy a Superwave. Dolgozott együtt a műfaj legnagyobb világsztárjaival, köztük Paul van Dyk-kal, Calvin Harris-szelvagy R3hab-bal is. Fülbemászó slágereinek és brutálisan erős DJ-setjeinek köszönhetően pedig mára - mind producerként, mind DJ-ként - az EDM-színtér megkerülhetetlen szereplője és formálója.

Amit hallgass meg tőle: RaiseYourHands; Overdrive; Superwave; Revolution; The Code; Reboot
Mikor, hol? – Július 10. Péntek 03:00, Telekom Aréna

DJ Observer

A huszonéves dj rakétasebességgel tört be Ausztria techno-trance szcénájába és gyorsan landolt az ottani dj-elitben. A magyar Hyperspace-hez hasonló bécsi Biosphere rendszeres fellépőjeként számtalanszor bizonyította már, hogy nem véletlenül követelt helyet magának az élvonalban. A dj-zés mellett egy-két éve még ő felelt az osztrák partizók körében oly kedvelt Biosphere-turnék bookingjáért és menedzseléséért is Ausztriában. Ma már saját ügynökségét, a Groove Productiont vezeti, irodát, stúdiót, kiadót fejleszt és önálló szervezésű rendezvényekbe fogott.

Amit hallgass meg tőle: United, Fake Call, With me
Mikor, hol? – Július 10. Péntek 04:30, Telekom Aréna

Chris Liebing

Német techno óriás, legendás DJ, producer, kiadó- és rádiós műsorvezető, generációjának meghatározó előadója: mesterségét művészi szinten űzi, kreatív, emellett végtelenül elhivatott zenész, nyughatatlan jellem, akitől a legkevésbé az újító szellem áll távol. A CLR és a Spinclub Recordings vezére már a kilencvenes években kultikus figurának számított a klubok világában, és neve ma is garancia egy szédületes-elszállós techno partyra.

Amit hallgass meg tőle: Bangbop, Turbular Bell, Stigmata, Golden Age, Natural Selection
Mikor, hol? – Július 11. Szombat 04:30, Telekom Aréna

Kaskade

Több Grammy-jelöléssel büszkélkedő, amerikai DJ- és producer-fenomén, akit nem is olyan régen az ‘elektronikus tánczene új arcának’ nevezett a tekintélyes New York Times. Bármennyire is hízelgő az állítás, sajnos téves: Ryan Raddon, művésznevén Kaskade több mint egy évtizede meghatározó alakja az elektronikának, neve egybeforrt az euforikus, nagyszabású és lendületes progresszív house irányzattal, nyolc stúdióalbumot és egy tucat a Bilboard’s Hot Dance Airplay Charton legjobb tíz közé kerülő slágert jegyez, amellett, hogy évente kétszáz show-t is képes levezényelni. Profi, fáradhatatlan és minden körülmányek között első osztályú produkcióra képes EDM-csillag, akinek egyértelmű helyen van az idei Sound programjában! Számomra a legkedvesebb fellépő mindenféleképpen ő!

Amit hallgass meg tőle: Turn It Down, Summer Nights, Atmosphere, A Liitle More, Dynasty, Move for Me
Mikor, hol? – Július 12. Vasárnap 01:30, Telekom Aréna
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás