promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem zár be a Dürer Kert
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A budapesti Városliget átalakításáról szóló Liget Projekt alakulásáról múlt hét csütörtökön számolt be Lázár János szokásos sajtótéjékoztatóján, majd nem sokkal később a HVG.hu felhívta a figyelmet a tervekre, melyekben a Fővárosi Nagycirkusz új helye a kultikusnak számító Dürer Kert és a hozzá tartozó épületek helyére kerülne át, valamint a területrendezés eredményeképp bezárásra kényszerül a Kertem nevű szórakozóhely is.

A DK közleménye:

Meglepetéssel értesültünk a sajtóból, hogy a Liget Projekt megvalósítása során a megálmodott új cirkuszkomplexum tervezett helyszínei között az Ajtósi Dürer sor 19-21. területe is szerepel. A területen jelenleg számos kulturális tevékenységet végző csoport működik, többek között a Dürlin Rendezvényház, a Keleti Blokk, a Dürer Stúdió, így a 2008 óta aktív Dürer Kert is. Klubok, stúdiók, próbatermek, alkotó területek, fórumok találhatók az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt, ahol a magyar zeneipar igen jelentős százaléka összpontosul undergroundtól a mainstreamig. Többek között ők is azok, akikért idén májusban elkészült a ProArt hiánypótló Zeneipari Jelentése, akikért az NKA pályázatokat indít, és amiért elindult a Cseh Tamás Program.

Mivel a Dürer Kert 2019. december 31-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, nem foglalkozik sajtóból vett hírekkel: eseményeink zajlanak tovább, fejlesztéseink nem állnak le. Hamarosan új, közepes befogadóképességű termet is nyitunk Room 041 néven, hogy a magyar és külföldi zenei-kulturális élet aktuális és legendás figuráit bemutassuk a közönségnek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás