promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
135 milliárd steamelt zeneszám fél év alatt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy nappal az Apple Music nevű újabb streamingszolgáltatás beindítása után közölte a közönségméréssel foglalkozó cég, hogy az amerikaiak 2015 első felében, azaz hat hónap alatt 135 milliárd alkalommal hallgattak online zenét vagy néztek videóklipeket az streming szolgáltatókon keresztül, mint a Spotify, a Slacker vagy a YouTube. 

A streamelés széles körű elterjedése (online zeneszolgáltató felületén hallgatott zeneszámok, azaz nem letöltjük őket, csak hallgatjuk) alapvetően megváltoztatja zenefogyasztási szokásainkat, áll a Nielsen közleményében, hiszen a digitális zeneletöltések száma 10,4 százalékkal csökkent (531 millió zeneszámot vettünk így fél év alatt), a fizikai adathordozók, azaz CD-k és lemezek vásárlása pedig 4 százalékot esett vissza, és 116 millió eladott példánynál állt meg.

Az év legsikeresebb albuma Taylor Swift 1989 című anyaga, amiből kétmillió példány fogyott el CD-n vagy digitális letöltés formájában, és bőven 400 millió felett van az album dalainak online streamjeinek száma. A második helyen Drake áll az If You’re Reading This It’s Too Late című anyaggal amiből 1,4 millió példányt adtak el, és ehhez jön még 409 millió stream is. (STENK - Varga) 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás