promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fél milliárd a kiemelt nyári fesztiváloknak
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan talán fel is háborodhatnának ezen, de inkább örüljünk, hogy megy támogatás a kultúrára, aminek még értelme is van. Tehát a kormány abból a pénzből, amit az idióta figyelemelterelő plakátokra költött, tök jó kis előadókat tudott volna hívni a házam elé. Én jól éreztem volna magam, a fiatal és lendületes szomszédok is, valamint a kisboltok forgalmát is fellendítette volna.

A lényeg az, hogy bár a nagy fesztiválok reklámjai hozzánk szólnak, mégsem a mi pénztárcánkhoz vannak igazítva. Az olyan pornép, mint én, örül ha egy napra ki tud menni a Szigetre. Bár én kérhetek sajtóbelépőt és besétálhatok ingyen, de nem ugyanaz dolgozni, és önfeledten állni a tízedik sorban két doboz sörrel a kezedben izgulva, mikor kezdődik már a kedvenc előadód koncertje.

Ha Európában azt mondod egy külföldinek, hogy Sziget, fogja tudni miről van szó, ebben egészen biztos vagyok. Büszkék lehetünk rá, hogy egy olyan fesztiválunk van, ami ekkora hagyományokkal rendelkezik és tényleg Európa legjobbjai közé emelkedett. Most megnézve a 2015-ös felhozatalt, egyértelműen a legszínesebb a többi között.

Az országba irányuló turizmus 10-12 százalékát a fesztiválok generálják, évente 100 milliárd forint bevételhez juttatva a gazdaságot. Persze az is nagy segítség, hogy tavaly 27-ről 18 százalékra csökkentették a nagyfesztiválok belépőinek áfa-tartalmát, bár ez inkább nekünk szól, mert az angolnak tök mindegy melyik farzsebéből fizeti ki a hetijegyet. Teljes mértékben megértjük, ha a külföldieket inkább az Ellie Goulding koncert érdekli, mint egy körséta a Parlamentben, ahol olyan sztárokkal találkozhat mint…
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás