promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reméljük még nem vetted meg a Hegyalja bérletedet!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hivatalosan még nem jelentették be, de belső körök már megerősítették, hogy elmarad a Kingdom of Hegyalja fesztivál. A hegyalja. info híre szerint arról, hogy ebben az évben sem tartják meg a programot, már napok óta beszéltek a helyiek. Egyelőre annyit tudni, hogy a világszerte ismert fellépők (Eagles of Death Metal, Clean Bandit, The Darkness) koncertjeit lehetséges, hogy Budapesten, a Petőfi Csarnokban tartják meg. Igaz, a Nightwish és a Rudimental weboldalain még Tokaj/Rakamaz szerepel koncerthelyszínként.

Kovács Péter a fesztivál egyik szervezője a langologitarok.hu-nak annyit mondott, hogy "a fesztivál területének birtokba vételével váratlanul olyan bizonytalanságok léptek fel több helyrajzi számmal kapcsolatban is, hogy nem merték bevállalni a nyitást".

Rakamaz polgármestere az Index.hu megkeresésére azt mondta, nagyon furcsállja a szervezők kijelentéseit, mert szerinte minden rendben van a területtel. "14 hektárnyi területre szóló bérleti szerződést kötöttünk a szervezőkkel, 1 forint/négyzetméter áron, ami rendkívül kedvezőnek tekinthető. A szerződést még tavaly aláírta mindkét fél, és mivel egyelőre nekem csak telefonon jelezte az egyik szervező, hogy 99 százalék, hogy nem lesz fesztivál, ezt érvényesnek tekintem."

Bodnár László azt sem érti teljesen, hogy milyen területi vitája lehet a Kingdom of Hegyaljának, hiszen amit kértek, és amire a szerződés vonatkozott, megkapták. "Minden vállalásunkat teljesítettük. Nekünk az volt a dolgunk, hogy a területet olyan állapotban adjuk át, ami megfelel egy fesztivál megrendezésére, ennek feltételeit a szerződésben rögzítettük. Tavasszal lekaszáltuk a füvet, és jelenleg is ezzel foglalkozunk, a munkásaink most is a területen dolgoznak. Az, hogy a területtel kapcsolatos problémák miatt nem lehet megrendezni a fesztivált, az nem felel meg a valóságnak, ha valaki ezt állítja, nem mond igazat."

Közben az a pletyka is felröppent, hogy a szervezők túlvállalták magukat és nem tudták azokat az előadókat lehívni, akiket szerettek volna, így elkezdtek kapkodni, és csak idő kérdése volt, mikor dől be a fesztivál. Pluszban megemlítik még, hogy az elővételi jegyek árusításával is voltak problémák, pont ezért a legtöbb előadót nem tudták időben kifizetni.

Ezzel nem csak a szervezők, hanem Tokaj városa is óriásit bukik, ismét, ugyanis a tavalyi elmaradt fesztivál is hatalmas károkat okozott. Azoknak, akik már megvásárolták a jegyüket, illetve bérletüket, a kifizetett összegeket visszatérítik. Ezzel kapcsolatban további információ itt kérhető: jegy@kingdomofhegyalja.hu
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás