promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Míg a világvége el nem választ
Borítókép:  Mafab
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Míg a világvége el nem választ egy 2012-es amerikai vígjáték-dráma, melyet Lorene Scafaria írt és rendezett, a saját rendezői debütálásával. 

Egy 35 kilométer széles aszteroida száguld szélsebesen a Föld felé, és meghiúsult az utolsó esély is a becsapódás elkerülésére. Ám nem csupán a bolygó került veszélybe, hanem a jámbor biztosítási ügynök, Dodge (a Golden Globe-díjas Steve Carell) házassága is, mivel az asszony értesülvén a borzasztó hírről, miszerint 21 nap múlva megsemmisül a világ, azon nyomban elhagyja férjét.

Dodge mindig is szigorú szabályok szerint élt, szomszédja, Penny (az Oscar-jelölt Keira Knightley) azonban ennek pont az ellenkezője, kifejezetten extrovertált nő lévén. Egy dolog azonban közös bennük: mindketten úgy döntenek, hogy nem vesznek tudomást a közelgő világ végéről.

A két aszociális figura akkor találkozik, amikor Penny egy elkallódott levelet kézbesít Dodge-nak, melyet a férfi gimis szerelme, Olivia küldött. Amikor zavargás tör ki a környékükön, Dodge döntésre jut: meg kell találnia Oliviát, mielőtt túl késő nem lesz. Penny sem marad, ő pedig családjával szeretné tölteni utolsó napjait Angliában. Dodge megígéri, hogy segít Pennynek családja elérésében, ha számára is helyet biztosít kocsijában. Penny belemegy, így együtt menekülnek el a felbolydult városból.

Az út mindkettejük számára tanulságos és eget rengető élmény lesz, hiszen világnézetük épp a világ vége előtt változik meg gyökeresen.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás