promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyermekjáték vagy idegen invázió történt Japánban? 9 titokzatos fényoszlop tűnt fel a japán égbolton
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan aggódnak attól, amit pár napja láttak. 

Egy japán város lakói döbbenten figyelték, amint kilenc titokzatos fényoszlop ragyogott az éjszakai égbolton. A furcsa jelenség május 11-én este 10 óra körül jelentkezett Tottori prefektúrában, és gyorsan pánikba ejtette a helyieket, akik idegen invázióra gyanakodtak.

A fényoszlopokról készült lenyűgöző felvételek hamarosan elterjedtek a közösségi médiában, spekulációkat kavarva a fények eredetéről. Egyesek úgy gondolták, hogy földönkívüli űrhajókról van szó, míg mások ufókat emlegettek.

A fényekkel kapcsolatos aggodalmak hamarosan eloszlottak, miután a helyi halászok elmagyarázták a jelenség valós okát. A fényoszlopok valójában a "Isaribi Kochu" néven ismert halászati technika melléktermékei. A halászok erős lámpákat használnak a tengerfenék megvilágítására, hogy vonzzák a halakat hálóikba. Azonban bizonyos légköri körülmények között ezek a fények jégkristályokon verődnek vissza a levegőben, lenyűgöző fényoszlopokat hozva létre az égen.

Bár a tottori fényoszlopok magyarázata hétköznapi, a látvány még mindig lenyűgöző volt, és emlékeztet minket a természetben rejlő rejtélyekre. A fényoszlopok emlékeztetnek arra is, hogy mennyire fontos nyitottnak lenni a különböző magyarázatokra, és nem ugrani elhamarkodott következtetésekre, amikor szokatlan jelenségekkel találkozunk.

A tottori fényoszlopok esete ismét rávilágít a tudomány és a hit erejére. A tudomány képes megmagyarázni a világban tapasztalt jelenségek nagy részét, de mindig marad hely a rejtélynek és a csodának. A tottori fényoszlopok arra emlékeztetnek minket, hogy néha a leghihetetlenebbnek tűnő dolgoknak is van racionális magyarázata, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének lenyűgözőek.

Te is megnézhetek az alábbi videóban:

Forrás: The Ladbible

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás