promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a leghíresebb magyar szó a világon a mesterséges intelligencia szerint, a ChatGPT egész Európára választ adott
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes összevetések születtek a térképen, íme Európa legismertebb szavai országonként.

Az utóbbi évben a mesterséges intelligencia a világ legkeresettebb kifejezései közé került, oda verekedte magát, mivel hatalmas hájp alakult ki körülötte. Miközben már számtalan helyen alkalmazzák, mivel egyszerűen a trendekkel úszni kell, aközben bizony nagyon sok érdekes kis keresés is futott vele már. Nemcsak a mesterséges intelligencia képkészítési metódusai szolgálnak cikktémaként, hanem az is, hogy a mesterséges intelligencia milyen válaszokat ad az egyes nemzeteket érintő kérdésekben.

Ilyen az is, hogy mi egy-egy nemzet vagy ország legbecsesebb kincse, vagy éppen mi az a kifejezés, amire a legtöbben keresnek rá az adott országgal kapcsolatban. Az Online Maps Blog-ra felkerült felmérés, amelynek eredményei térképre vannak vetítve, meglehetősen érdekes eredményeket hoztak a mesterséges intelligenciával karöltve.

Egy kis földrajz.

Angliával kapcsolatban a The Beatles nevét hozta ki a ChatGPT, mint leghíresebb kifejezést, legjelentősebb egyediség, míg Svédországgal kapcsolatban az IKEA jelenik meg. Németország kapcsán az Oktoberfest, Franciaországgal kapcsolatban pedig az Eiffel-torony.

A szomszédok.

Szlovákia kapcsán a várak és kastélyok, Ausztria esetében Mozart a húzóerő, míg Románia esetében Drakula neve. Magyarország kapcsán pedig a gulyást hozza első helyre a ChatGPT.

Itt pedig megnézhetitek a teljes térképet is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás