promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre van kézzel fogható bizonyíték az óriások létezésére, nézd meg a saját szemeddel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezésre bukkantak régészek Amerikában.

Amerika délnyugati részén, a Lovelock-barlang rejtekeiben hihetetlen felfedezés történt: ősemberi maradványokra bukkantak, amelyek megdöbbentően gigantikusak voltak. Végre kézzel fogható bizonyíték került elő egy eltűnt törzsről, a Si-Te-Cah-ről. Az óriásoknak nevezett ősi lények nemcsak hatalmas magasságukkal nyűgözték le az embereket, hanem jellegzetes vörös hajukkal is.

A rejtélyes múmiák és leletek napvilágra kerülése újra felélesztette az ősi hiedelmet, miszerint egy elfeledett népcsoport uralkodott egykor Amerika délnyugati részén. A Si-Te-Cah-k a legenda szerint egy távoli szigetről érkezett Amerikába, közel húszezer éve.

Az első leletek már 1911-ben felbolygatták a tudományos közösséget, amikor bányászok véletlenül rábukkantak a Lovelock-barlangban rejtőző különös tárgyakra. A felfedezés óriási figyelmet kapott, és két hivatalos ásatás követte, amelyeken több ezer leletet tártak fel.

Az óriások múmiáinak magassága elérte a 3 métert, és 38 centiméter hosszú szandálok is előkerültek, amelyeken a használat nyomai látszódtak. Érdekesség, hogy néhányuknak is vörös haja volt. Vannak, akik a vörös hajat a temetkezési környezethez kötik, míg mások ezeket a leleteket bizonyítékként tartják számon a Si-Te-Cah és hozzátartozóik létezésére.

A Si-Te-Cah legendája szerint a pajuk évszázadokon át tartó harcot vívtak a Si-Te-Cah nevű óriásokkal, akik félelmet és pusztítást hoztak a szomszédos törzseknek. A legendák beszámolnak arról, hogy csak az összefogásukkal, tudásukkal és bátorságukkal sikerült legyőzniük a rettegett ellenfelet. A Lovelock-barlang felfedezése és az ősi óriásokra vonatkozó leletek világossá tették, hogy Amerika délnyugati részén valóban létezett egy elfeledett hatalmas népcsoport.

Forrás: greekreporter

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás