promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen felfedezés, régészek megtalálták Nagy Sándor családjának sírját, vajon a hódító is előkerült?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási felfedezésre bukkantak Görögországban tudósok.

Izgalmas felfedezést tettek a Nagy Sándor családjával kapcsolatban: a régóta vitatott sírhelyek végre rejtélyes titkokat rejtenek. A görög Vergina városának nagy halomsírjában található sírokból rejtélyes maradványok kerültek elő, melyek az ősi hódító apja, mostohaanyja, féltestvérei és fia lehetnek.

A régészek évtizedeken keresztül vita tárgyát képezték, hogy pontosan kiket fedeztek fel a különböző sírhelyeken. Az eredmények azt mutatják, hogy az első sírban egy sérült térdű férfi, egy nő és egy pár hetes csecsemő maradványait találták. A kutatók szerint a férfi lehet II. Fülöp, Nagy Sándor apja, aki sántított. A csecsemő csontváz pedig rejtélyes módon kapcsolódik a nagy hóditó apjának meggyilkolásának történetéhez, melyet hatalmi cselszövések öveznek.

A kutatók szerint az első sírban talált csecsemő csontváz lehet hogy Nagy Sándor feleségének, Kleopátrának és az újszülött gyermekéhez tartozott, ezzel új és rejtélyes bizonyítékokat fel fel Nagy Sándor testvérével és apjával kapcsolatban.

Korábban a szakértők úgy vélték, hogy II. Fülöp temetkezési helye a második sírban található, ahol egy férfi és egy nő maradványai voltak. Az ámulatba ejtő páncél és más tárgyak közül néhány, melyeket korábban Nagy Sándoréra gondoltak, valójában a harcos nő, a híres hódító mostohaanyjának maradványaihoz kapcsolódnak. Az ókori ábrázolások és leírások alapján úgy tűnik, hogy a második sírban Nagy Sándor féltestvére, és a lenyűgöző harcos felesége lehetett eltemetve.

Azonban jó hír, hogy a harmadik sírban megtalált maradványokat azonosították Nagy Sándor tizenéves fiává. A kutatók szerint a bemutatott bizonyítékok egyértelműen azt sugallják, hogy az első sírban Nagy Sándor apja, feleségével és az újszülöttel, a második sírban hódító mostoha anyaja, míg a harmadik sírban Nagy Sándor fia fekszik. Ez a rejtélyes felfedezés tehát nagyon fontos ahhoz, hogy tisztázzuk a Nagy Sándor családjával kapcsolatos titkokat.

Forrás: Iflscience

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás