promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA marsi fotóján borzonganak, olyan dolgot szúrtak ki az űr sci-fi rajongók, ami mellett nem lehet elmenni
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Mars a popkultúra szerves része, és egyre jobban az.

A NASA történelmi küldetése a Marson, és az erről szóló tudósítás cunami nagyon is közel hozta hozzánk a vörös bolygót. A Curiosity vagy éppen a Perseverance elképesztő leletekkel és képekkel örvendezteti meg az emberiséget, és amikor a NASA ezekből közöl a nyilvánosság előtt is, akkor rengetegen nézik meg ezeket a felvételeket. Persze mindenki más céllal, vannak azok, akik azonnal összeesküvéseket gyártanak a képen talált dolgok után, épp kiszúrnak valamit, majd hirtelen már mögötte startalmat tesznek az ábrázoláshoz, és azt is elmondják, hogy miért akarja a NASA titkolni ezeket.

Ám sokszor a Star Wars, a Csillagok háborúja és a Star Trek rajongói is megtalálják a maguk is univerzumát a képeken.

Most is éppen ez történt.

Ám nagyon sokszor tényleg vicces alakzatok és formák tűnnek fel a képeken, és ilyenkor egy kicsit azok is benne vannak a "játékban", akik korábban nem is foglalkoztak ezekkel a felvételekkel, még futtában sem. A PC Fórum most arról számol be, hogy egy olyan kép került fel az internetre az űrügynökség jóvoltából, amely azonnal felkeltette a Star Trek-rajongók érdeklődését, ugyanis a Curiosity képén egy olyan alakzat is feltűnik, amely a megtévesztésig hasonlít a filmben ismert Csillagflotta logójához.

A képet a marsjáró az Aeolis.hegy megmászása közben készítette, egy nagyon régen itt lévő marsi tó üledékes alján alakult ki a fura formáció.

Ám nem ez volt az a formáció, amely a legnagyobb nyilvánosságot kapta, és amely a legnagyobb vitákat kavarta. Ez a mai napig egy nagyon érdekes kép, amelyen mintha egy marsi kapu tűnne fel, ám a tudományos világ megmagyarázta, hogy valójában mit láthatunk a képeken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás