promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Microsoft megszüntet egy milliók által használt ingyenes programot, kemény változások elé nézünk
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokakat érintő döntést hoztak meg a cégnél.

Váratlanul megszünteti az ingyenes Microsoft 365 (korábbi nevén: Office) böngészőbővítménye támogatását a Microsoft.

A cég közleményéből kiderült, hogy a megnevezett, az irodai alkalmazásokhoz és dokumentumokhoz gyors hozzáférést biztosító bővítmény a Chrome és Edge böngészőkben elérhető, és nem is nevezhető népszerűtlennek: előbbi böngészőben 6, míg utóbbiban 4 millió felhasználóval rendelkezik (jelenleg ugyanis még elérhető).

A magyarul is elérhető tájékoztatóban arra hívja fel a figyelmet a Microsoft, hogy a bővítmény támogatása 2024. január 15-én véget, utána biztonsági frissítések, hibajavítások sem érkeznek hozzá, és a technikai támogatás is leáll.

A vállalat a közleményben konkrétan azt javasolja, hogy a felhasználók távolítsák el a kivezetés előtt álló bővítményt a böngészőjükből, ehhez mindkét böngésző esetében kiadtak egy leírást is.

A döntés háttere egyébként nem ismert, ahogyan az sem, hogy a Microsoft tervez-e kiadni egy másik, hasonló tudású bővítményt azok számára, akik az eddigit használták. Öröm az ürömben, hogy a cég közleménye nem említi, hogy a bővítmény működése a fenti dátum után leállna, így a már telepített kiegészítő elképzelhető, hogy tovább fog működni – csak nem lesz hozzá többé frissítés és támogatás - írja a hvg.hu.

A döntésnek a cégek természetesen nagyon nem örülnek, sőt már sokan felháborodásukat is fejezték ki a közösségi oldalakon. A Microsoft 365 működéséről az alábbi videóból most még többet megtudhatsz!

Korábbi cikkeinkben több érdekességről is beszámoltunk a vállalat kapcsán. A Microsoft óriásvállalat például 2001-ben vezette be a piacra a Windows XP operációs rendszert. Gyorsan nagy népszerűségre tett szert, de 2014-ben megszüntették a terméktámogatást, így ma már csak a számítógépek alig 0,6 százalékán fut.

Az XP elnevezés kapcsán pedig annak idején egy meglehetősen érdekes és bizarr felvetés került elő. Az XP ugyanis (amely a gyártó szerint az angol experience, vagyis élmény szó rövidítése) kísértetiesen hasonlít a görög chí és ró betűkre, vagyis a Krisztus név első két betűjére.

Erről a felfedezésről alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás