promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló tabu témák: ilyen vibrátort használtak az ősemberek, a királynő pedig méhekkel kényeztette magát
Borítókép:  profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A manapság ismert vibrátornak elképesztő története van. Hihetetlen milyen régóta is használja az ember. Most utána jártunk  a hasznos szerkezet történetének.

A testi gyönyör az ember egyik alapvető szükséglete. A szexhez álltalában két ember kell, de manapság egy elfogadottabb, hogy az embernek van otthon bármilyen fajta szexuális segédeszköze. Ha a vibrátorra gondolunk, akkor történelmileg az angliai viktoriánus kor rémlik fel bennünk, de dildót már az őskorban is használták.

Az első dildót (olyan szexuális segédeszköz, ami nem rezeg) 28 ezer évvel ezelőtt készítetté, kőből. Ezt a kis, hideg, rendkívül kemény tárgyat, az ősasszonyok használhatták, amíg a férjeik vadászaton voltak.

Kleopátra szexuális étvágya legendás volt. Az első ókori vibrátor az ő nevéhez fűződik.

A legenda szerint, mikor a kertjében sétált szorgos méheket pillantott meg. Megihlették őt a méhek szorgos munkája és döngicsélése és rögtön parancsot adott az egyik szolgálójának, hogy készítsen számára egy kúp alakú üreges eszközt, melyekbe méheket zárhatnak. A bezárt, dühös méhek belülről rezgetették a kis eszközt, amely a királynő a kielégülését szolgálta.

Az ókori Görögországban fából és bőrből készítettek dildót. Az ókori görögök elég szabatos szexuális életet éltek és gyakran rendeztek orgiákat. Ők találtak fel az első felcsatolható vibrátort.

A következő nagy mérföldkő az angol Dr. Macaura Pulsocon nevéhez fűződik, aki a kézzelhajtható vibrátort találta fel a viktoriánus korban. Akkoriban a női „hisztériát” szerették volna nemiszerv masszázzsal gyógyítani. Az orvosok és a nővérek hamar kimerültek folyamatos kézimunkában, így született meg az ötlet, ami megkönnyítette a munkájukat.

Ezután született a „manipulátor”. Ezt a vibrátor már nem kézi, hanem gőzhajtású készülék volt. Ez a rendkívül hangos szerkezet, mégis gyorsan a kor kedvence lett.

Az első, már tényleges a mai vibrátorra hasonlító készülék fémből készült 1945-ben. 1954-ben Niagara néven debütált az első olyan készülék melynek a sebességét is lehetett már állítani. Mára már minden formában és anyagban megtalálható a szexshopokban vagy megrendelhető online. És, hogy a jövőben még hova fejlődnek, arra mi is kíváncsiak vagyunk.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás