promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos aranytojást tojó mélytengeri szörnyre bukkantak a kutatók
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tudósok hihetetlen dologra bukkantak az alaszkai partoknál. Lehet a Lok Ness-i szörnynél is borzasztóbb szörny született?

Tengeri tudósok meglepő felfedezést tettek az alaszkai partoknál, mikor az óceán fenekéről egy bizarr, aranyszínű „szörnytojást” emeltek ki. A fényes tárgy a Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint tapintásra olyan finom, mint a bőrszövet. Arra a következtetésre jutottak, hogy titokzatos felfedezés lehet, hogy tojáshüvely, vagy egy tengeri szivacs maradványa.

De a laboratóriumban végzett DNS-vizsgálatok egy teljesen új, a tudomány számára még teljesen ismeretlen állatot vagy szörnyet is felfedhetnek.

Dr. Tammy Horton, a southamptoni Nemzeti Oceanográfiai Központ munkatársa nem tudta megmondani, hogy mi lehet a rejtélyes tárgy, de egyetértett abban, hogy "potenciálisan egy új fajról" van szó.

Nem szokatlan, hogy a világ előtt még ismeretlen élőlényekre bukkannak a tengerek mélyében, hiszen sok felfedezni való van még!

– monda a tudós. A megtalált tojáson van egy tátongó lyuk, amelyből az a következtetés vonták le a kutatók, hogy feltehetőleg valami kikelt belőle.

Kerry Howell, a Plymouthi Egyetem mélytengeri ökológia professzora szerint a tárgy "furcsa", és semmihez sem hasonlít, amivel eddig találkozott. Sok-sok felfedezetlen faj van a mélytengerben, így ez könnyen lehet, hogy egy új fajhoz köthető. Howell professzor azt is elmondta, hogy a lyuk lehet egy orrnyílás is, az a hely, ahol az élőlény be- és kilélegzik, ha szivacsról van szó, de feltételezhetjük azt is, hogy állat kikelt belőle, ha tojáshüvelyről van szó. Még sok megválaszolatlan kérdés van a megtalált „aranytojás”, mi viszont érdek feszítve várjuk, vajon mi születhetett benne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás