promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Isteni erővel ruház fel a Windows, ha ezt megteszed
Borítókép:  Profilmedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A GodMode mappa funkció szerinti csoportosításban, egy helyen tárja elénk az operációs rendszer összes beállítási lehetőségét.

Ez egy speciális, rejtett mappa a Windows operációs rendszereiben, amely több mint 200 hasznos eszközt és konfigurációs lehetőséget tartalmaz. Ezek a mappák a rendszerre vonatkozó specifikus beállításokhoz és eszközökhöz kapcsolódnak, de az egyes Windows-verziókban ezek nagyon eltérőek lehetnek.

Az ilyen rejtett mappák és opciók főleg a haladó felhasználók, rendszergazdák és fejlesztők számára lehetnek érdekesek, mivel lehetővé teszik a mélyebb beállítások elérését és testreszabását. Ennek ellenére mezei felhasználóként is könnyen megleshetjük, milyen trükköket használnak a profik.

A dolog egyszerűbb, mint gondolnánk: az úgynevezett GodMode mappa létrehozásához csak kattintunk egyet a jobb egérgombbal a Windows munkaasztalon, és a megjelenő gyorsmenüben az Új/Mappa lehetőségeket kiválasztva az új mappának az alábbi nevet adjuk:

God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Miután ezzel megvagyunk, máris kedvünk szerint böngészhetünk az elénk táruló menühalmazban, a GodMode mappát akár át is helyezhetjük más mappába, itt aztán tényleg mindent meg lehet találni a különféle eszközbeállításoktól (egér, billentyűzet, nyomtató, telefon, modem, stb.) az egyszerűbb rendszerbeállításokon keresztül (idő, dátum, betűkészletek, beszédfelismerés, internetbeállítások stb.) egészen a bonyolultabbakig (hálózati központ, hibaelhárítás, programok és szolgáltatások, tűzfal, stb.).

Ha például megtelik a gépünk, a lemezkarbantartó segítségével könnyen megnézhetjük, honnan tudunk még kinyerni egy kis tárhelyet, vagy a számítógép memóriájával kapcsolatos problémák diagnosztizálását is gyorsabban előhívhatjuk.

A mi kedvencünk a Windows Mobilközpont, ahonnan gyorsan és egyszerűen tudjuk állítani a legáltalánosabb, legfontosabb dolgokat: a monitor fényerejét, a hangerőt, az akkumulátor állapotát, a csatlakoztatott képernyőt vagy projektort, illetve a bármilyen más eszközzel való szinkronizálást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás