promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Frásztkeltő: az Antarktiszon a felszínre úszott egy gigantikus dolog, képek árasztották el a netet, ám az igazság meglepő
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Antarktiszon találtak valamit, ami első blikkre nagyon félelmetes lehet.

Az Antarktisz a világ legrejtélyesebb helyszínei közé tartozik, az emberiség relatíve későn fedezte fel, a fagy és a jég birodalma pedig tartogat meglepetést a tudósok, felfedezők és szakértők számára. A hírekben rendszeresen visszatérő elem, hogy piramisokat fedeztek fel a helyszínen, nagyon sok képpel próbálkoztak már a neten ennek a felfedezésnek a bizonyítására, de perdöntő bizonyíték még nem került elő. Visszatérő topik az is, hogy titkos náci bunkerek lehetnek a mélyben. De arról is nagyon sokszor szó van, hogy a híres tengeri szörny, a Kraken létezésére találtak bizonyítékot.

A TikTok terjedésével egészen elképesztő felvételeket is láthatunk ehhez kapcsolódva, amelyeknek a valósághoz semmi közül, de mégis egészen elképesztő módon élethűek.

Ám nem is olyan régen egy elképesztő fotóról számoltk be a közösségi oldalon, amely ránézésre úgy tűnt, mintha tényleg egy óriási élőlény emelkedett volna ki a tengerből. Végül a Snopes című lap foglalkozott az esettel bővebben is. A Snopes újságírói direkt olyan esetekre szakosodtak, hogy megvizsgálják az olyan cikkek tartalmát, amelyek esetén a valóság és a fikció úgy látszik, mintha könnyen elmosható lenne. A felvételek a YouTube-on jelentek meg, a Google Earth és a Google Maps szolgáltatás segítségével készítették azokat.

A képek valósak, tehát a felvételen szereplő dolog létezik. Ám az már más kérdés, hogy pontosan mi az.

Az óceán fodrozódik, és olyan, mintha egy ősi élőlény hatalmas farka vagy éppen teste látszódna ki. Ám egy kis vizsgálat, amelyet a közösségi média felhasználói nem tesznek meg, után kiderült, hogy igazából egy nagy, a tengerből kiágaskodó szikláról van szó. A műholdfelvételek pedig úgy kapták le, és ez került fel a Google szolgáltatásaiba is anno, hogy éppen nyaldossák a hullámok. A kép így pedig frásztkeltően hasonlít egy olyan élőlényre, amly kiemelkedik a vízből. Ez egy nagyobb szikla, a Sail-szikla, amely a Deception-sziget mellet található, és nagyon régi vulkáni működés alakította ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás