promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli felfedezés a Marson, a tudósok hátborzongató dolgot találtak a vörös bolygón
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a felfedezés mindent megváltoztathat, amit a Marsról gondoltunk.

Amióta az emberiség először felnézett az éjszakai égre, azóta foglalkoztat minket a világűr gondolata. Őseink még tábortüzeknek hitték a ragyogó csillagokat, de ma már tudjuk, hogy nem erről van szó. A tudósok világszerte próbálják megfejteni a kozmikus titkokat, miközben a Naprendszer bolygóit is folyamatosan figyelik, hátha esetleg valahol földönkívüli életre lelnek – és úgy tűnik, hogy egyre közelebb kerülünk ehhez.

Rengeteg embert foglalkoztat a kérdés, hogy vajon léteznek-e űrlények. Egyelőre megoszlanak a vélemények, de azzal mindenki egyetért, hogy az egyre gyakrabban előforduló, megmagyarázhatatlan ufó-észlelések valóban nagyon furcsák – sőt, a szakértők is azt mondják, hogy hatalmas a valószínűsége annak, hogy az óriási világűrben máshol is kialakulhatott értelmes élet, nem csupán a Földön.

A szakemberek most a Marson találtak valamit, ami elvileg akár földönkívüliek műve is lehet – hatalmas visszhangot keltett a hátborzongató felfedezés.

Állítólag van a vörös bolygón egy kráter, amit elképzelhető, hogy egy idegen űrhajó okozott. Erre persze egyelőre nincs még megdönthetetlen bizonyíték, de a kutatók találtak olyan sziklákat, amik erre utalnak, ugyanis olyan minták vannak rajtuk, amik a természetben nem igazán jellemzőek – sokkal inkább járművek szokták okozni azokat, ezért is gyanús az egész dolog.

A tudósok szerint nagyon-nagyon régen lehetett élet a Marson, hiszen találtak rajta jeget, fagyott óceánokat a mélységben, de ez az új felfedezés mindent megváltoztathat, ha bebizonyosodik ez a teória. Viszont az a gond vele, hogy rengeteg olyan sziklát találtak már a vörös bolygón, amik hasonlítanak valamilyen modern, vagy akár földi eszközhöz, és könnyen lehet, hogy most is csak egy érdekes véletlenről van szó, ugyanis elképzelhető, hogy csak a felszíni hatások formálták úgy a fent említett sziklákat, hogy úgy tűnjön, hogy egy idegen jármű alakította a kinézetüket.

Itt lehet megtekinteni egy érdekes videót a Marsról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás