promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messengert használsz? Rendkívüli dolog történik, alig maradt hátra idő
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos változást jelentett be a Facebook.

Minden körülöttünk folyamatos megújulásban és változásban van, és ez alól nem képeznek kivételt a nagy techcégek sem, illetve az általuk üzemeltetett szolgáltatások és szoftverek sem. A Goole például nem is olyan régen jelentette be, hogy a Gmail szolgáltatás keretében az inaktív fiókokat törölni fogják majd az év végétől. Erről a angy hírről korábban már írtunk egy hosszabb cikket, hiszen nagyobb felzúdulás is érte a céget azért, ahogy ezt kommunikálja.

Most a Messenger, így pedig a Facebook háza tájáról érkezett egy nagyobb változásról hír, amelyre már nagyon sokan vártak világszerte. Egy olyan funkció érkezik ugyanis a beszélgetős alkalmazásba, amelyre már régóta szükség volt. A tervek szerint pontosan 2023 év végéig már az összes felhasználónál alapértelmezett lesz az üzenetek végpontok közötti titkosítása. A hírről pedig részletesen a HVG számolt be.

A végpontok közötti titkosítás már sok helyen alapértelmezett, ám a Messengeren most ez egy óriási újítás. Ha ez a funkció jól működik, akkor bizony nagy biztonságban lehetünk, hiszen ez gátolja meg, hogy illetéktelenek beleláthassanak a beszélgetések tartalmába. Most jött az a hír, hogy a Meta kiterjeszti a végpontok közötti titkosítások tesztjét, így pedig mostantól több millió, már létező chat lesz frissítve titkosítottra.

Ez nagyon jó hír.

Hiszen sokkal nagyobb biztonságban lesznek majd a beszélgetéseink óvatlan tekintetek elől, és a beszélgetések is biztonságosabbak lesznek majd így a világ egyik legnagyobb cahtes alkalmazásában, a Messengerben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás