promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négyszáz éves festményen 2023-ból tűnt fel egy tárgy, ez lenne a bizonyíték? A kultúra újra felfedezése és a véletlen döbbenetes eredményeket hoz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ahogy elfordul a cipő, teljesen olyan, mintha feltűnne a híres pipa, pedig 1652-ből való a kép.

Valószínűleg az egyidős az emberrel, hogy régi dolgokban keressük folyamatosan modern korunk vívmányait is, az életünk popkulturális sarokpontjait, és ha valami nagyon hasonlóra bukkanunk, már lőjük is fel a világhálóra. Nagyon érdekes trend terjedt az elmúlt két évben, ugyanis az internet tele volt olyan festményekkel, amelyeken a szereplők egy kis négyszög alakú tárgyat szorongatva jákáltak. És ezek a jelenetek bizony aszonnal asszociálódtak az emberek fejében, hiszen nap mint nap ezeket a jeleneteket látjuk az utcákon, androidos telefonokkal vagy éppen iPhone készülékekkel, figyelem nélkül baktató embereket.

Időutazásról lenne szó ezeken a festményeken? Nem, bár ilyen felütésekkel dobják fel a nagy fogásokat a userek.


Nagyon sok ilyen festményről kerültek már fel sztorik az internetre, de nemcsak iPhone-okat látnak az emberek egyes festményeken, hanem egy 1652-ben készült műalkotáson, amely a németalföldi művész, Ferdinand Bol alkotása, egy Nike surranót szúrtak ki az emberek. A festmény amúgy egy portré, méghozzá a résztvevőjét név szerint is ismerjük, Frederick Sluyskent ábrázolja, aki kora egyik gazdag gyermeke volt. A kép pedig a londoni nemzeti Galériában található.

A főszereplő pedig éppen úgy tartja a lábát, hogy a cipőjén egy Nike-pipa, azaz Niké istennő szárnyainak stilizációja látszódik. Természetesen a dolog a merő véletlen műve, viszont az intézmény nagyon menő kampányt csinált hozzá, a Twitterre is feltették a képet, és igazából ők is csatlakoztak a neten folyó vicces, időutazós kontentuniverzumhoz. Frederick Sluysken amúgy 1680-ban halt meg, a Nike-t pedig 1964-ben alapították.

Szóval, tényleg olyan mintha Nike-csukát hordana a holland fiú?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás