promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 nap múlva mind meghalunk Greta Thunberg szerint? - A fél világ a svéd klímaaktivistán röhög
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Greta Thunberg időben próbálta figyelmeztetni az emberiséget, de végül felsült.

Rendkívül fontos téma a klímaváltozás és a környezetvédelem, hiszen a Föld nem fogja örökké bírni ezt a terhelést és szennyezettséget. A világ vezetői szerint is muszáj tennünk valamit azért, hogy megmeneküljön a bolygónk, és ezáltal az emberiség is. A jelenleg leginkább használt erőforrásaink többsége véges, ráadásul sok a káros mellékanyag is, de egyre több törvény születik azzal kapcsolatban, hogy élhetőbb jövőt biztosítsunk a gyermekeink számára.

2019-ben az akkor 16 éves svéd klímaaktivista, Greta Thunberg hatalmas hullámot indított el, miután felszólalt, és arra ösztönözte az egész világot, hogy vegyük komolyabban a környezetvédelmet. Igazi ikon lett belőle, rengetegen felnéznek rá még most is, sok-sok fiatal kedvét hozta meg ahhoz, hogy jobb hellyé tegyék a Földet – de megesett, hogy a megfelelő hatás elérése miatt egy kicsit túlzásba esett.

Greta Thunberg még 2018. június 21-én azt posztolta egy vezető klímaszakértőre hivatkozva, hogy 5 év múlva teljesen kihal az emberiség – vagyis elvileg már csak 4 napunk van hátra, de nyugalom, nem kell aggódni.

A klímaaktivista bejegyzése a fosszilis üzemanyagok használatával indokolta ezt a vészjósló állítást, de valószínűleg ő is rájött, hogy eléggé erős, túlzó és pánikkeltő volt, amit a Twitteren posztolt, hiszen később kitörölte, szóval minden bizonnyal „elmúlt a veszély”. Az internet persze nem felejt, így még most is terjed a Tweetjéről készült felvétel, sokan még ki is nevették őt, amiért annak idején ilyen eszközökhöz folyamodott.

Persze van, hogy ilyen durvának kell lenni ahhoz, hogy az emberek felfigyeljenek ránk, és a cél szentesíti az eszközt. Viszont Greta Thunberg mégis kitörölte a bejegyzését, és nem indokolta meg, hogy pontosan miért döntött így.

Itt lehet megnézni a jelenleg 20 éves Greta Thunberg Tweetjéről egy videót, ahogy éppen valaki rajta gúnyolódik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás