Erre nyújt megoldást egy nemrégiben létrehozott applikáció, mely a Tinder alapján működik: A Giggle
Alapítói, Sebestyén Ádám és Birizdó Ádám eddig igen szép sikereket tudnak felmutatni: 3000 műszakot töltöttek már be az alkalmazásuk segítségével.

Az egész munkaerőpiacon nagy átrendeződések történtek, ezt aknázta ki a két alapító:
Felértékelődött az azonnali munkábaállás, a pontosan meghatározott munkakörülmények, a rendszeres és megbízható kifizetés szerepe, illetve egyre több olyan hiányszakma is jelentkezik, melyeknek a betöltése egyre sürgetőbb.
A munkaidő is megváltozott, sokan szeretnének rugalmasabb, nem megkötött időben dolgozni, ahogyan szintén többen kacsintgatnak az alkalmi munkák felé, a klasszikus heti 5 napos munkahét helyett.

Az alkalmazással rövid és hosszútávra is találhatunk lehetőséget, sőt, szinte teljesen személyre szabhatjuk a keresési feltételeinket is.

A felvételi folyamatot is automatizálták, videós interjúkat használnak, illetve automatikus elfogadási és lemondási lehetőségeik is vannak.

A tapasztalat eddig azt mutatja, hogy akik ezen a platformon keresztül "találtak egymásra", ott igen hatékony együttműködés alakult ki, mindössze 2 százalék a lemorzsolódási arány.

Fontosnak tartják továbbá azt is, hogy a pályakezdőknek is lehetőséget adjanak a munkaerőpiacon, hiszen ők is értékes szakemberek és csak ennek segítségével válhatnak a szakmájukban igazán képzetté.