promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan őrizzük meg bőrünk szépségét kortól függetlenül a kozmetika adta lehetőségekkel?
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nap mint nap rengeteg hatás éri az arcunkat, ami óhatatlanul nyomot hagy, az évek múlásával pedig megereszkedik az arcbőr és megjelennek a ráncok. Nos, tulajdonképpen akár igaz is lehet ez a kijelentés akkor, ha a bőr ápolásának érdekében az ég világon semmi sem történik. Viszont ennek a fordítottja is igaz, s talán ez a legjobb hír, amit csak mondhatunk. Megfelelő, tudatos, sokrétű ápolással az öregedés réme messzire, távolra, a kifejezetten távoli jövőbe száműzhető.

Belülről kezdődik minden

A hidratáció elengedhetetlen a szép bőr eléréséhez, de sokan egy legyintéssel elintézik, mert túlságosan evidens, vagy éppen túl sokszor ismételt. Ám nem véletlen, hogy ez a téma újra és újra előkerül. Ha a bőr dehidratált, azaz folyadékhiányos állapotban van, akkor újfent nem tudnak bejutni az értékes komponensek, azaz esélytelen az ápolás. Mindennek tetejében a dehidratáltság következtében a ráncok szépen lassan felbukkanhatnak, életkortól függetlenül. Így fordulhat elő, hogy sokan húszéves korukban is jó pár szarkalábbal néznek nap, mint nap farkasszemet. Ebbe az állapotba azonban nem kell beletörődni,

pusztán elegendő egy kis energiát belefektetni a prevencióba, ami aztán meghozza a gyümölcsét.

Mit tehetünk külsőleg bőrünk szépségéért otthon?

Bármennyire is meglepő, de a bőrtípusra szabott otthoni arcápolási rutin kialakítása nélkülözhetetlen, aminek az alappillére a tisztítás. A tisztítás, aminek a jelentősége óriási, és aminek a fontosságát mégis oly sokan félvállról veszik. Valahol persze érthető ez a hozzáállás, mert a bőr látványra többnyire nem koszos, maximum a smink maradványai azok, amik látványosak. De egyébként könnyen rámondható a bőrre, hogy makulátlanul tiszta. Ez azonban csak a felszín, amit a szem lát.

A lényeg viszont mélyebben helyezkedik el. A tisztítás során az arcbőr felszabadulhat a rá nehezedő szennyeződések súlyától. Ezek az oda nem való komponensek konkrétan terhesek, lévén eltömítik a pórusokat, megakadályozzák az optimális salakanyag kiválasztását és elszállítását, ezáltal egy az egyben útját állják a hasznos anyagok egyrészt bejutásának,

másrészt felszívódásának, harmadrészt hasznosulásának.

A napi rutin kiépítése ezért elengedhetetlen. A bőrápolási rutin legfontosabb része nem meglepő módon mindezek fényében a tisztítás. Reggel és este egyaránt, hiszen a bőr méregtelenítési folyamatai nem állnak le, olykor épp az éjjeli periódusban a legaktívabbak. Ha a bőr megtisztult, azaz felszabadult, akkor onnantól fogva a következő lépésekben felvitt tápanyagok fel tudnak szívódni, azaz célba tudnak érni. Ennek hiányában azonban jóformán mindegy, milyen készítmények kerülnek elő, ha egyszer az összetevőik nem tudnak még csak a felszívódás pillanatáig sem elérni. Amiről szintén nem érdemes megfeledkezni az a mindennapi fényvédelem fontossága, ugyanis az UV sugárzás felgyorsítja a bőröregedést. 

A napi rutin során alkalmazott kozmetikumok használatakor azonban a mennyiség helyett inkább a minőségre érdemes helyezni a hangsúlyt, és kevesebb, de valóban magas hatóanyagtartalmú terméket használni. A rendelkezésünkre álló termékcsaládok tárháza elég széles, így a bőrtípusunkhoz megfelelő professzionális kozmetikumok kiválasztásához érdemes kozmetikus vagy bőrgyógyász segítségét kérni.

Ne felejtsük el a professzionális kezelések fontosságát sem

Végül, de nem utolsó sorban a professzionális kozmetikai kezelések előnyeit is érdemes kihasználni, lévén általuk sokkal gyorsabbá, látványosabbá és tartósabbá válhat a változás, azaz a bőr megújulása, megfiatalodása. A kozmetikai eljárások, mind műtét nélküli beavatkozások, ezzel minimalizálva a kockázatokat és a mellékhatásokat, melyeket egy orvosi beavatkozás alapvetően magában hordoz. A havonta történő kozmetikai kezelés az otthoni bőrápolással nyerő kombináció. Egyik sem működhet a másik nélkül, ha hatékony és hosszú távú eredményeket szeretnénk elérni. Miért nem elegendő önmagában az otthoni rutin? Mert az otthoni ápolás során a bőr felső rétegéig képesek csak felszívódni a hatóanyagok, a mélyebb rétegekig nem jutnak le a bőr védekező képességéből adódóan. Az elektrokozmetikai eljárások viszont lehetőséget adnak számunkra, hogy a bőr védelmi vonalán átjutva, a bőr mélyebb rétegeit is kezelni tudjuk.

Fontos azonban, hogy a bőrt életkorunknak megfelelően, aktuális állapotot figyelembe véve szükséges ápolni, így minden korosztályban más és más kozmetikai kezelést kell alkalmazni. Ezért válasszunk körültekintően szakembert, aki személyre szabott arckezelést állít össze számunkra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás