promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jézus korabeli szelfi került elő, a Megváltó maga pózol rajta tanítványaival az utolsó vacsorán
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ legelső szelfije is lehetne a Jézust is tanítványait ábrázoló kép.

Vajon milyen szelfit készített volna Neil Armstrong, mikor rálépett a Hold felszínére? Marilyn Monroe és Elvis Presley hogyan fotózkodott volna a rajongóival? Nagy Sándor miként pózolt volna a saját önfotóján?

Az egyik legnépszerűbb mesterséges intelligenciás képgenerátor, a Midjourney korábban egy igen érdekes projektben villantotta meg a tudását: egy képzeletbeli férfi fotóalbumát alkotta meg, aki különböző történelmi korokban utazva lőtt szelfiket magáról. Ehhez hasonló az, amit a brightoni Duncan Thomsen alkotott meg a napokban.

A videóvágással foglalkozó férfi történelmi személyiségeket készíttetett el a Midjourney-val, nem is akárhogyan. Ugyanis úgy kellett megalkotnia ezeket a híres alakokat, mintha szelfit készítenének magukról. A mesterséges intelligencia összevetette azt a milliárdnyi képet, ami jelenleg az interneten megtalálható, majd megalkotta a rendkívüli fotókat.

Így aztán együtt pózolhatnak az Agincourt-i csata katonái, Napóleon és katonái, mikor még azt hitték, győzhetnek Waterloo-nál, I. Erzsébet hűséges talpnyalói körében, Kleopátra, de még Jézus Krisztus és tanítványai is.

Bizony, a Megváltó sem úszta meg, hogy mesterséges szelfi készüljön róla, ahogy a 12 tanítvánnyal együtt pózol az utolsó vacsorán. Persze azt a mesterséges intelligencia sem tudja, hogyan is kéne korhű fotókat készíteni, hiszen a bibliai alakokról készült szelfin mindenkinek gyönyörű, hófehér fogsora, szépen ápolt frizurája és szakálla, valamint makulátlan arcbőre van.

(Fotók: Facebook)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás