promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A mesterséges intelligencia elnézést kér, amiért megölte az emberiséget
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Izgalmas posztapokaliptikus kiállítás nyílt az Egyesült Államokban található San Francisco-ban.

A mesterséges intelligencia fejlődése olyan gyorsan halad, hogy Amerikában egy San Francisco-i múzeum, a technológiai forradalom központja elég morbid módon egy emlékművet készített el az emberiség pusztulásának.​

"Sajnálom, hogy megöltem az emberiség nagy részét"

– olvasható egy feliraton, amely a vitatott technológiával foglalkozó új kiállításon, a "Misalignment Museum"-on jelent meg.

A múzeum koncepciója az, hogy egy posztapokaliptikus világban élünk, ahol a mesterséges intelligencia már elpusztította az emberiség nagy részét – mondta Audrey Kim, a kiállítás kurátora. De aztán a mesterséges általános intelligencia rájön, hogy kiirtani az emberiséget nem volt egy kedves dolog, így egyfajta emlékművet hoz létre az embernek, ezért a kiállítás szlogenje: "Sajnálom, hogy megöltem az emberiség nagy részét".

A mesterséges általános intelligencia egy olyan fogalom, amely még az egyszerű mesterséges intelligencia fogalmánál is homályosabb. A mindennapi életünkbe beépülő egyszerű mesterséges intelligencia, azok az alkalmazások, amelyek cégek automatizmusát segítik, például a ChatGPT vagy a Bing chatbotja.

Az AGI egy olyan mesterséges intelligencia, ami bármire képes, amire az ember képes lenne, mivel az emberi kognitív képességeket gépekbe integrálja. De a kiállítás kurátora úgy érezte, hogy szeretné, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy ezzel akár túl messzire is mehetünk, és milyen veszélyeket rejthet magában a gépi tudat jelenléte.

"Sok beszélgetés zajlott a mesterséges intelligencia biztonságáról a Twitteren meglehetősen szűk körű intellektuális technológiai körökben, és szerintem ez egy nagyon fontos kulcskérdés" – mondta a kurátor.

Reméli, hogy a kiállítást állandóvá tudja alakítani, több hellyel és több eseménnyel, mi pedig reméljük, hogy a további kiállítások kicsit kedvesebb üzenettel fordulnak az emberiség felé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás