promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Google bekeményített, durván kirúgta a kínaiak lábát
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google szerint Kína egy álcázott appba rejtett kémprogram segítségével támadta be az USA-t.

Ahogy az már az olvasóinknak is feltűnt, nem csak az ukrajnai fronton zajlik a háborúskodás, hanem immár gazdasági és politikai téren is mozgolódnak az arcvonalak. Az Egyesült Államok már évek óta folytat már-már kilátástalannak tűnő szélmalomharcot a technológiai csúcsgyártónak és alkatész megagyártónak tűnő Kínával. Az USA szankciókkal igyekszik korlátozni a kínai kormány rálátását az amerikai álom mindennapi működésére, ezáltal a beférkőzést a kormányzati szintig felérő technológiai kiszolgáltatottságig. A kínai alkatrészek, technikai eszközök, sőt a konkrét kommersz használatú applikációk a jelek szerint trójai falóként működhetnek.

A CNN írta meg, hogy a Google egyenesen odáig merészkedett el, hogy felfüggeszti kínai eredetű alkalmazás további engedélyezését. Az ok nagyon egyszerű, ugyanis a Pinduoduo nevű vásárló app a legújabb frissítései mellékleteként nem kívánt, kémkedésre alkalmas programot is magával ránt a telefonunkra és a fiókunkba. Állítólag nem csak a Play Áruházban kapott tiltást az alkalmazás, de még a Google Play Protect is veszélylistára tette azt. Ezáltal direkt blokkolásra kerül mindenféle további művelet ezzel az app-pal. 

A Pinduoduo már reagált is a vádakra, és állításuk szerint nem is tudják, hogy pontosan mi a vád velük szemben, lévén egyelőre csupán egy "irányelvekkel való ütközés" üzenetet kaptak. Az alkalmazás kivitelezője azt állítja, hogy állnak a Google rendelkezésére, és folyamatos kommunikációban vannak az illetékesekkel. A Pinduoduo Kína egyik legnépszerűbb e-kereskedelmi platformja, körülbelül 900 millió felhasználóval. Sőt, már az Egyesült Államokban is van saját platformjuk Temu néven. Az ő 24 millió letöltőjük még nem érintett a CNN szerint a kémprogram botrányban, mely segítségével akár ügyfelek adatai is eljuthatnak illetéktelenek felé. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás