promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fény derült a NASA vésztervére: ha elbukik a küldetés, ez fog történni mindannyiunkkal
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha kedves az életed, akkor ezt a cikket biztos végig olvasod, ugyanis ezt kell tenned egy esetleges aszteroida becsapódás esetén. 

Hogyan lehet túlélni egy gyilkos aszteroida becsapódást? A NASA megerősíti, hogy képes eltéríteni egy halálos űrsziklát mielőtt becsapódna a Földbe – de itt van, mit is kell tennie, ha az ügynökség küldetése kudarcot vallana.

Ha a NASA-nak nem sikerül eltérítenie a hatalmas űrsziklát, a szakértők szerint a legjobb megoldás az, ha elhagyjuk a becsapódási zónát, és a lehető legtávolabb megyünk a part menti területektől. Mivel a Föld 71 % víz, nagy az esélye annak, hogy az aszteroida az óceánba zuhan. A becsapódás toronymagas szökőárokat okozna, amelyek az összes közeli földet elöntenék.

Egy másik tipp az életben maradáshoz az lenne, hogy keresünk egy földalatti menedéket. Amikor egy aszteroida becsapódik akkor a bolygón por, törmelék, sőt mérgező gázok szabadulnak fel, amelyek évekig – akár évtizedekig – maradhatnak a légkörben. A tudósok a megoldást a földalatti bunkerekben látja.

A bunkerek rendívül drágák. Áruk 20 000 dollártól akár egymillió dollárig vagy feljebb is emelkedhet, így ezek a menedékhelyek hatalmas költséggel járnak, amit nem mindenki engedhet meg magának és még ha meg is építetti sem biztos, hogy valaha szüksége lesz rá. De amennyiben mégis erre szánná rá magát, az egyik cég, a The Vivos Group, 35 000 dollárért már kényelmes bunkereket épít, amelyekben akár 24 fő is elfér.

Egyes létesítmények Amerikában, például a dél-dakotai komplexuma 10 000 embernek adna otthont, és ezt a bunkert „az emberiség tartaléktervének” emlegetik.

A becsapódást követően a tudósok azt javasolják, maradjunk a menedékben, amíg nem tudjuk biztosan, hogy a kinti világ már újra biztonságos. Ezt úgy teheti meg, hogy folyamatosan ellenőrizzük a külső levegőt, hogy az már elérte-e a normál szintet, megbizonyosodunk arról, hogy a tüzek és árvizek elcsitultak, és nem hullik savas eső az égből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás