promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok egy bibliai hős leszármazottai egy könyv szerint - Elképesztő részletek
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A történelem egyik legnagyobb rejtélye a magyarok eredete, akiknek állítólag Noéhoz és az özönvízhez is közük van.

Sokszor a politika volt a fő befolyásoló tényezője annak, hogy éppen miként magyarázták, honnan eredeztették a magyarságot és annak származását. A tudomány részéről szinte bizonyos az ősmagyarok földrajzi értelemben, de még etimológiai szempontból is ázsiai eredete. A mai átlagos magyar ember a homologizációs folyamatos úgymond végterméke, az egymással keveredett és asszimilálódott népcsoportok együttélésének látlelete.

Azonban mindig is, kiváltképp most a szólás szabadság korában, voltak akik örökkön örökké kérdőjeleket, sőt felkiáltójeleket tettek mindenhová. Az emberiség számára ugyan egykor ők voltak a mozgatórugók a fejlődés és az előrelépés területén, ám felvetődik a gondolat, hogy mindig muszáj a múltba tekinteni? Szakemberek, vallási szónok és önkéntes laikusok egyaránt próbálták már megfejteni azt a rejtélyes származást, ahonnan a magyarok gyökereznek. A szkíták, a Nibiru, a hunok, a csodaszarvas mind-mind egyaránt részesei egyes mondáknak, meséknek, a Hihetetlen Magazinba beilleszthető konteóknak. 

Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy gyermeke ötödikes tankönyvében és a hozzákapcsolódó online tananyagban is olykor fel-felfedeznek elsőre megmosolyogtató részleteket. Ugyan valóban érheti kritika a vallás és Biblia megközelítéséből eredő történelmi tanítást, ám kétségtelen, hogy miért is baj ez? Hiszen kapaszkodók nélkül a gyermek sem tanul meg felállni és járni. Meggyőződésünk, hitünk egyéni kialakulásához találkoznunk kell több véleménnyel, állásponttal is. Mindezek tekintetében továbbra is érdekes a magyarság vallástani származtatása. 

Természetesen az anyag mondaként hivatkozik a tanulnivalóra, ám kétségek nélkül festi le az elképzelést. 

A Magyar Nagyfejedelemség vezérét, Álmost Hunor és Magor (máshogy: Magyar) leszármazottjaként emlegeti, igen hibásan a hun Attilával párhuzamban. Hunor és Magor apjaként pedig Ménrótot jelöli meg, aki egy bizonyos Noé egyik dédunokája volt. Állítólag az özönvíz idejére bárkát építő és azzal az emberiséget tulajdonképpen megmentő Noé egyik fia, Jáfethez köthetőek az őseink. Az ő gyermeke lehetett Magóg, unokája pedig Ménrót. 

Elgondolkoztató, minimum. Bár az ítélkezést az elmélet felett meghagyjuk olvasóinknak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás