promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő örvény jelent meg az égen Hawaii fölött, egészen valószerűtlen a videóra vett látvány
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kutatók egyelőre találgatnak, mi lehetett az, de van egy jó tippjük.

Az emberiséget mostanság az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy tényleg egyedül vagyunk-e az univerzumban. Minél több helyet fedezünk fel a Naprendszerben, és minél messzebbre jutunk a végtelen világűrben, annál nyomasztóbbá válik a kozmikus magányunk érzése.

Sokan emiatt próbálnak a különböző, elsőre megmagyarázhatatlannak tűnő jelenségekbe kapaszkodni, abban bízva, hogy végre az idegenek felfedik magukat, és kapcsolatba lépnek velünk. Egy ilyen bizakodásra okot adó jelenség tűnt fel január közepén Hawaii fölött is.

Az Egyesült Államokhoz tartozó szigetcsoport éjszakai égboltja nem mindennapi látvánnyal kápráztatta el a tudósokat. Köznapi emberek aligha láthatták, hiszen nem tartott hosszú ideig, ráadásul a hajnali órákban mutatkozott meg, és eleinte nem is volt feltűnő.

A cikkünk végén lévő videóban jól látható, hogy először csak egy gyorsan mozgó pont tűnik fel a fekete égbolton. Aztán egyszerre csak megnő a kiterjedése, mintha ketté akarna válni, végül pedig egy kékes színű spirálkarrá alakul, és az óramutató járásával megegyező irányban forogni kezd.

Szakemberek szerint a japán Subaru-teleszkóp által rögzített jelenségnek Elon Musk cégéhez, a SpaceX-hez lehet köze, abban az időpontban indítottak el ugyanis egy Falcon 9 rakétát. Az űreszköz egy amerikai katonai műholdat hordozott, amelyet közepes magasságú Föld körüli pályára állított, és a szerencsés japán tudósok alighanem ennek a műveletnek lehettek a szemtanúi.

Itt a döbbenetes és egészen valószerűtlen videó a spirál alakú jelenségről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás