promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megoldható a telefonunk töltése töltő nélkül is? Van pár ötlet rá
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kis kézügyességet megkövetelnek az alternatív módszerek.

Van-e nagyobb tragédia annál, ha otthon hagytuk a telefontöltőnket egy hosszabb út előtt? A modern ember számára biztosan nincs, de akad azért néhány jó tanács, amelyek révén könnyíthetünk a helyzetünkön ilyen esetben.

A legegyszerűbb megoldás persze az, ha vásárolunk magunknak egy másik töltőt, de azért nem feltétlenül kell a legtriviálisabb módszerhez fordulni. Ha például van nálunk power bank, vagyis egyfajta hordozható külső akkumulátor, akkor azzal is elboldogulhatunk pár napig.

Meglepő javaslat, de néhány weboldal szerint akár a testünk is szolgálhat áramforrásként. Nyugalmi állapotban 100 watt energiáról van szó, de ha lefutunk néhány gyors sprintet, azzal akár 2000 wattra is fel tudjuk tornászni ezt az értéket.

Már csak az a kérdés, hogyan tudjuk ezt átvinni a telefonunkra. Egy érdekes videó szerint ehhez csak néhány pénzérme, egy darabka papír, illetve egy biztosítótű szükséges. No, meg egy USB töltőkábel, vagyis ha ez nincs nálunk, akkor sutba vághatjuk az egész módszert. De azért érdemes ötletet meríteni belőle:

Az okostelefon hiányától való félelemnek egyébként már neve is van, ez a nomofóbia, amely a „no mobile phone” kifejezésből ered. Ha ebben szenvedünk, akkor akár azt a rizikós módszert is kipróbálhatjuk, amikor tűz segítségével lehelünk életet a készülékbe.

Az alábbi videó szerint léteznek már olyan speciális eszközök, amelyekben tüzet gyújthatunk, hogy az így keletkező energiát használjuk fel töltésre. Ezek persze otthon sokkal jobban használhatók, például olyan esetekben, amikor áramkimaradás miatt van szükségünk alternatív megoldásra, de a gyerekeket ilyenkor se engedjük a veszélyes eszközök közelébe, ők meg pláne ne próbálkozzanak hasonló módszerrel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás