promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA elképesztő dolgot talált a világűrben, minden megváltozhat - az emberiség olyan tudás birtokába juthat, amiről eddig csak álmodott
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA izgalmas küldetésbe fog, amelynek kimenetete elképesztő tudományos értékkel bírhat.

A NASA tele van tervekkel, az elkövetkező pár évben olyan küldetések kezdődnek majd, amelyek alapjában változtatják majd meg gondolkodásunkat a körülöttünk élő világűrről. Az amerikai úrhajózási hivatal ugyanis már gőzerővel készül az Artemis-projektre, amelynek keretében újra ember léphet a Hold felszínére, miközben hamarosan elstartolhat a Psyche nevű űrszonda is, amelynek célja az, hogy elérje a Mars és a Jupiter közti pályán keringő Psyche 16 aszteroidát - számol be a Robb Report alapján a HVG.

Hat évig tartana, amíg odaér, a várható indulási időpont pedig 2023 decembere. A tudományos világ pedig már most imádja a projektet, amely komoly tudással gazdagíthatja az emberiséget.

Az már évek óta tervben van a NASA-nál, hogy a Psyche 16-ot közelebbről is górcső alá veszik, mivel egyfajta aranybányaként ismerik az aszteroidát. Az anyaga ugyanis vas, nikkel és arany, illetve platina, vagyis elképesztő gazdagságot rejthet önmagában is. Azt is mondhatnánk, hogy mindenkit milliárdossá tenne a Földön.

Ám ez még nem minden, a szakértők ugyanis úgy gondolják, hogy egy formálódó kiseb bolygó magja lehetett hajdanán, ám végül nem tudott teljesen összeállni. Ha ez a feltételezés igaz, akkor a Psyche 16 segítségével bővebb képet kaphatunk a Föld magjáról is, aamelyről nagyon kevés tudásunk van a mai napig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás