promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas kaland vár az űrben az emberiségre, tavasszal következhet be egy tragédia
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szörnyű prófécia hangzott el.

Megfejthetetlen, hogy az emberek miért hajlamosabbak hinni egy önmagát időutazónak nevező, kétségkívül „nem komplett” személynek, ahelyett, hogy a szakemberek jelentős háttértudással megalapozott ismereteire figyelnének.

A közösségi médiában felbukkanó „szélhámosok” kétségkívül izgalmasabb és mozgalmasabb jövőt jósolnak az emberiség számára – nem mintha erre olyan nagy szükségünk volna az évek óta húzódó koronavírus-járvány, vagy a lassan egy esztendeje tartó orosz-ukrán háború árnyékában.

Az önmagát Eno Alaricnak nevező időutazó már 158 ezer követővel büszkélkedhet a TikTok-csatornáján, pedig nem csinál egyebet, csupán alkalmanként meghökkentő próféciákkal traktálja rajongóit. Nem is mindig a legjobb hírekkel, 2023-ra például azt jövendöli, hogy az idegenek átveszik az uralmat a Földön.

Néhány jóslata állítólag már be is következett, tavaly november 30-án például a James Webb űrteleszkópnak olyan bolygót kellett találnia, amely a Föld tükörképének tekinthető, december 8-án pedig egy meteornak kellett a bolygónkba csapódnia, eddig ismeretlen fémeket és idegen fajokat hordozva, de ezek a közvélemény számára nem ellenőrizhető kijelentések.

Eno Alaric azonban nem nyugszik, és elsősorban az piszkálta fel, hogy sokan sarlatánnak gondolják. Néhány kommentelő úgy hiszi, hogy az ötleteit filmekből veszi, csupán a friss dátumokat társítja hozzájuk.

Az időutazó április 9-ére például azt várja, hogy a Nemzetközi Űrállomást (ISS) eltalálja egy meteorit, amitől az alacsony Föld körüli pályán keringő szerkezet a darabjaira hullik, és visszazuhan bolygónk felszínére. Kétségkívül apokaliptikus történés lenne, már csak azért is, mivel az ISS-en állandóan tartózkodnak emberek, most például telt ház van, 7 űrhajós lakik az állomáson.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás