promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Morfondírozós kvíz: egy hetedikesnek menne a 10/10, de vajon neked is?

Morfondírozós kvíz: egy hetedikesnek menne a 10/10, de vajon neked is?

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy gondolod, hogy jó vagy kémiából? Teszteld, mennyire ismered a periódusos rendszert!

Ha valakitől megkérdeznénk, hogy mi volt a kedvenc tantárgya az iskolában, akkor valószínűleg nem a kémiát válaszolná, hiszen sokak szerint az a legnehezebb tantárgy. Vannak, akik úgy örülnek a kémia kettesnek, mint majom a farkának, és a hátuk közepére sem kívánják az egészet – de persze olyanok is bőven akadnak, akik megtalálják benne a szépséget, és végül az egyik kedvencük lesz.

Van, ahol az általános iskola hetedik osztályában kívülről kell fújniuk a periódusos rendszert a diákoknak. A Mengyelejev-tábla bemagolása szinte kötelező eleme az oktatásnak, és természetesen nem mindenki szereti, hiszen nem éppen izgalmas – bár ez is nézőpont kérdése, mivel az élete során legalább egyszer olyan figurával is találkozik az ember, aki kifejezetten szerette ezt is.

Már csak az a kérdés, hogy mennyire ismered jól a periódusos rendszert? Meg tudod mondani fejből, hogy melyik elemnek mi a rendszáma (vagyis protonszáma)?

Ha kíváncsi vagy a válaszra, teszteld magad ezzel az izgalmas kvízzel, és tudd meg, mennyire kened-vágod a periódusos rendszert – sok sikert:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk figyelmedbe:

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás