promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: több millió évig a Földön rejtőzött, de most egy 9 éves kislány megtalálta
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezést tett egy kislány, aki a helyi öbölben kutakodott.

Aki látta Jason Statham Meg - Az őscápa című izgalmas filmjét, az tudja, hogy milyen rettenetesen nagy cápák, konkrétan megalodonok voltak több millió évvel ezelőtt a Földön. Rengetegen rettegnek a cápáktól, főleg Steven Spielberg 1975-ös A cápa című alkotása óta, szóval egyáltalán nem nyugtat meg senkit a gondolat, hogy annak idején akár 25 méteresre is megnőhettek ezek az állatok.

Persze a megalodonok ideje lejárt, és már csak a méretes maradványaikra lehet bukkanni a bolygón. Persze ritkán esik meg, hogy valaki olyan leletet találjon, ami egy őscápától származik, de úgy tűnik, hogy egy 9 éves kislánynak most hatalmas szerencséje volt – ráadásul pont az ünnepek alatt, szóval minden bizonnyal ez volt élete eddigi legjobb, legizgalmasabb karácsonya.

A fiatal paleontológus-palánta, Molly Sampson éppen a Chesapeake-öbölben kutakodott, hátha talál valami érdekes leletet, mikor hirtelen megpillantotta a hatalmas cápafogat, ami mint kiderült, több millió éves, és egy óriási megalodonhoz tartozott – nem ez volt az első fogása, hiszen előtte már nagyjából 400 cápafogat sikerült összegyűjtenie, de egyik sem volt ilyen hatalmas.

A szenzációs felfedezést bevitték a múzeumba, ahol megállapították, hogy valódi a lelet, vagyis a 9 éves kislány tényleg nagyon szerencsés volt, ugyanis olyan dolgot talált, amire mások évtizedeken át vadásznak. Molly Sampson egészen fiatal volt, mikor a szintén hobbipaleontológus édesapja megszerettette vele ezt a fajta kutakodást, ezek után pedig egészen biztos, hogy nem fogja abbahagyni a dolgot, hátha talál még valami mást is, ami ennyire lenyűgöző.

Itt lehet megtekinteni Molly Sampsont és a cápafogat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás